Olimpiskā centra Ventspils čempionāts basketbolā jau pārstiepies pāri savam ekvatoram – aizvadīts vairāk nekā puse cīņu.

Bez zaudējumiem pagaidām cīnās abas pagājušā gada finālistes – vienības Baltijas Ekspresis un Rodeo –, kas četrās spēlēs izcīnījušas tikpat panākumu. Turklāt uzvaras gūtas diezgan pārliecinoši. Uzreiz aiz līderiem seko komanda Spars 1, kas zaudējuma rūgtumu cietusi tikai vienu reizi – ar 68:80 tieši pret Rodeo. Toties pirmā sporta skolas komanda aizvadījusi arī čempionāta rezultatīvāko spēli, kurā ar 133:76 pārspēja vienību Spars 3.

Čempionāta pārējo komandu spēki ir diezgan līdzvērtīgi, par ko liecina arī sīvās cīņas. Ventspils Augstskolas unVentbunkera mačā, piemēram, tika fiksēts rezultāts 107:104, tas pats Ventbunkers tikai mača pēdējās sekundēs ar 83:82 izrāva uzvaru pār vienību Spars 3. Tāpat arī Spara 2 un Spara 4 duelī uzvarētājs tika noteikts tikai pašā mača galotnē, kurā ar 62:60 pārāki bija Spara 2basketbolisti.

Līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas vairs tikai 12 spēles, un tajās noteikti vēl varēs redzēt vairākas bezkompromisa cīņas, kurās neviena komanda netaisīsies padoties. Noteikti savu varējumu vēl parādīs arī studenti, jo pagaidām viņu bilance ir negatīva – viena uzvara un divi zaudējumi –, bet abas neveiksmes ciestas pret čempionāta līderiem.

Čempionāta galvenais tiesnesis Matīss Graudiņš uzsvēra, ka īstās cīņas vēl tikai priekšā. «Komandas vēl tikai ieskrienas, jo izšķirošās cīņas un play-off vēl tikai priekšā. Katra vienība, protams, pēc regulārā čempionāta centīsies izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu. Jā, izvirzījušās divas līdervienības, bet pārējās komandas ir spēkos līdzvērtīgas. Nav jau arī zināms, ka Ekspresis un Rodeo tā arī tālāk turpinās savu uzvaras gājienu.

Šis čempionāts ar to arī ir interesants, ka grūti kaut ko paredzēt. Vidējais līmenis ir diezgan augsts, jo nav tādas komandas, kas pamestu laukumu ar bezcerīgiem zaudējumiem. Pie pozitīviem faktoriem jāmin arī tas, ka jaunie basketbolisti gūst neatsveramu pieredzi cīņā ar pieredzējušākiem spēlētājiem. Protams, vēlētos, lai čempionātā startētu vairāk komandu, par to jau tiek domāts uz nākamo sezonu. Iespējams, tiks izveidotas divas līgas, bet par to runāsim pēc čempionāta noslēguma.»

Vieta Komanda Spēles Bilance Punkti

1. Rodeo 4 4-0 8

2. Baltijas Ekspresis 4 4-0 8

3. Spars 1 4 3-1 7

4. Ventbunkers 5 2-3 7

5. Spars 3 5 1-4 6

6. Spars 2 4 1-3 5

7. Ventspils Augstskola 3 1-2 4

8. Spars 4 3 0-3 3

Rezultatīvākie spēlētāji

Vieta Vārds Uzvārds Spēles Vid. punkti

  1. Uģis Pinete 1 39

  2. Aigars Bernāts 3 33

  3. Kārlis Apsītis 1 25

  4. Klāvs Šilbergs 3 25

  5. Ervīns Jonāts 1 22

  6. Andris Bāris 3 21

  7. Toms Leimanis 5 20,4

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: