Šodien plkst.17:30 Livonijas ordeņa pilī notiks kārtējā lekcija muzejpedagoģijas ciklā pieaugušajiem Vēstures otrdienas.

Šoreiz lekcijā Ventspils muzeja Galvenā krājuma glabātāja Ingrīda Štrumfa iepazīstinās ar daļu no Ventspils muzeja krājuma. 
Tas varētu būt tikpat vilinoši kā aizlaikos redzēt, ko slēpj biezo pils mūru mantu kambari. Bet šoreiz-  kādas ir par vērtībām uzskatītās lietas, kuras veido Ventspils muzeja krājumu. 
Ingrīda Štrumfa iepazīstinās ne tikai ar lietām, bet arī ar īpašajiem muzeja krājuma veidošanas principiem, - kālab, piemēram, šī šujmašīna ir nozīmīga Ventspils muzeja krājumā, bet atrodoties Ludzā, tai būtu cita vērtība.Varbūt tā reiz piederējusi vietējai rokdarbu skolotājai, kas 20.gs. sākumā Ventspilī izskolojusi veselu plejādi talantīgu jaunu sieviešu. 
Vai arī, ko dara muzeja plauktos mazītiņais 20.gadu gludeklītis, - izrādās tas bijis operdziedātājas Alīdas Vānes uzticamais pavadonis koncertturnejās. Muzeja krājums nav vienkārši dārgas lietas izkārtotas plauktos, - tā ir lietas ar stāstiem. Un Ventspilī nav cita, kas šos stāstus spētu stāstīt tik labi kā Ingrīda Štrumfa.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: