Šorttrekists Jēkabs Saulītis veiksmīgi startējis sacensībāsDanubia Series Budapeštā (Ungārija), pārliecinoši triumfējot vīriešu maču kopvērtējumā.

Pirmajā – 1500 metru – distancē Saulītis uzvarēja visos slidojumos, pārliecinoši iekļūstot finālā, kur tuvāko sekotāju apsteidza par nepilnu sekundi. Ventspils šorttrekists iesākto turpināja arī 500 metru distancē, tomēr 1000 metros Saulītim tik gludi vairs neklājās.

Neskatoties uz to, ka līdz finālam mūsu sportists nezaudēja nevienā skrējienā, finālā ventspilniekam nācās par vienu desmitdaļu piekāpties ungāram Bencem Beresam. Tomēr tas neliedza Saulītim ar 89 punktiem izcīnīt uzvaru kopvērtējumā, otrajā vietā atstājot savu pāridarītāju Beressu (58 punkti), bet trešajā – poli Vojčecu Krasņicki (21 punkts).

Sekmīgi startēja arī citi jaunie šortrekisti. Roberts Krūzbergs uzvarēja 333 metru distancē B grupā zēniem, bet palika otrais 777 metros, kas ar 55 punktiem kopvērtējumā deva pirmo vietu. Piektais palika Lenards Brūveris, viņam divas ceturtās vietas. Starp B grupas meitenēm Ksenija Drāzniece ieņēma ceturto vietu kopvērtējumā. A grupas puišiem Roberts Zvejnieks izcīnīja divas otrās vietas, kas beigās deva arī tādu pašu vietu kopvērtējumā. B grupā juniorēm Ilze Urtāne palika sestā. B grupā junioriem šoreiz otro vietu izcīnīja Roberto Puķītis.

Šorttreka treneris Māris Birzulis atzinīgi vērtēja Saulīša un mūsu pārējo sportistu startus. «Izcīnījām vairākas godalgas, kas ir labs rādītājs. Protams, ir lietas, pie kurām vēl jāpiestrādā, bet katras sacensības jaunajiem šorttrekistiem nāk tikai par labu un dod neatsveramu pieredzi. Ar šīm un vēl iepriekš veiksmīgi aizvadītajām sacensībām vairāki mūsu sportisti jau tagad ir nodrošinājuši dalību sacensībuDanubia Series finālmačos, kas tikai priecē. Tagad ar Jēkabu pa taisno dosimies uz Maskavu, kur piedalīsimies Pasaules kausa posmā, ceram, ka tur arī izdosies uzrādīt labus rezultātus.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: