FIBA Izaicinājuma kausā otro zaudējumu piedzīvojuši BKVentspils basketbolisti, kas viesos ar 70:74 atzina franču Gravelines pārākumu.

Pēc līdzīga spēles sākuma otrajā ceturtdaļā neliels atrāviens izdevās mūsējiem, kas ļāva panākt pat deviņu punktu pārsvaru 38:29. Līdz lielajam pārtraukumam mājiniekiem gan izdevās pievilkt, tomēr atpūtā dodoties vadībā joprojām bija viesi – 42:38.

Otro puslaiku BK Ventspils uzsāka krietni labāk un tā vien likās, ka tūlīt tūlīt mājiniekiem jālūzt. Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Rašads Andersons ar tālmetienu panāca 58:44, taču arī šī spēles nogriežņa beigas piederēja mājiniekiem. Uz viņu astoņiem punktiem ventspilnieki atbildēja vien ar Jāņa Strēlnieka pustālo – 60:52 pēc trim ceturtdaļām.

Kā vēlāk izrādījās, tas bija beigu sākums. Graveline guva astoņus punktus pēc kārtas, ātri izlīdzinot rezultātu, bet divas minūtes līdz mača beigām komanda ieguva arī četru punktu pārsvaru 68:64. Mūsējiem gan izdevās tikt viena metiena attālumā, taču pacīnīties par uzvaru traucēja tehniskais brāķis un arī kļūdas metienos.

BK Ventspils galvenais treneris Aļģirds Brazis pēc mača kritizēja komandas garo galu un atzina, ka beigās neatradās līdera. «Sākumā labi izmantojām mājinieku tādu nedaudz dīvaino aizsardzību. Divas vai pat trīs ceturtdaļas tas ļāva tikt pie brīviem metieniem, bet pēdējā viņi aizsardzībā sāka darboties labāk un nosedza mūsu punktu guvējus. Diemžēl izšķirošajos brīžos neatradās spēlētāja, kas varētu uzņemties līdera lomu. Klusībā cerēju uz Efedžuku, tomēr jāsaprot, ka viņam tā bija pirmā spēle un vēl nejutās īsti pārliecinoši. Nākotnē šis spēlētājs noteikti palīdzēs. Pēc spēles arī kritizēju garos spēlētājus, lai gan man ne īpaši patīk pēc mača kritizēt kādu personīgi. Šoreiz mūsu garajiem pateicu, ka sievietēm vīriešu basketbolā ir grūti... Visi mūsu garie baidījās no atlētiskajiem mājinieku spēlētājiem, kas varbūt pat bija augumā mazāki,» treneris citēts kluba mājas lapā.

Grupas otrajā spēlē portugāļu Benfica savā laukumā ar 83:75 apspēlēja zviedru Dolphins. Līdz ar to pēc pirmā apļa līderi ar trim uzvarām ir Gravelines, bet pārējām komandām ir pa vienam panākumam. Labāka gūto un zaudēto grozu attiecība otro vietu šobrīd ļauj ieņemt BK Ventspils komandai. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: