Bijušais futbola kluba Ventspils līderis Tosins Aijeguns oficiāli pievienojies Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētajai Zurich vienībai, kas startē Šveices spēcīgākajā līgā.

Par šādu pāreju tika ziņots jau agrāk, taču tagad Cīrihes komanda savā mājaslapā šo jaunumu apstiprinājusi oficiāli. Līgums noslēgts uz četrām sezonām un savā jaunajā komandā Šveices Superlīgā nigēriešu uzbrucējs spēlēs ar 15. numuru, ar kādu spēlēja arī Ventspils rindās

«Tas ir laimīgs un reizē skumjš moments manā dzīvē. Laimīgs tādēļ, ka profesionālam futbolistam vienmēr jātiecas augt un progresēt, censties pacelties jaunā, daudz augstākā līmenī. Sapnis piepildījies, spēlēšu Zurich – Eiropā labi zināmā klubā ar slavenu vēsturi un tradīcijām. Tas ir liels izaicinājums man, bet es ilgi uz to gāju un ļoti neatlaidīgi strādāju tāda mērķa labā. Skumji ir tādēļ, ka nav viegli šķirties no Ventspils. Klubs kļuva par manu māju, ļoti palīdzēja man kļūt par to, kas es patreiz esmu. FKV vienmēr būs manā sirdī, tā ir mana ģimene. Esmu neizmērojami pateicīgs visiem, kas man palīdzēja šajos gados Ventspilī. Milzīgs paldies līdzjutējiem, kuri vienmēr ļoti silti pret mani attiecās, man bija gods sagādāt jums prieku! Milzīga pateicība kluba vadībai, prezidentam, kura nopelns manā pārejā uz Zurich ir milzīgs. Paldies visiem treneriem un partneriem, kopā ar kuriem mēs aizvadījām šos gadus FKV. Jūs katru dienu palīdzējāt man kļūt stiprākam un labākam! Lepojos, ka biju daļa no tāda liela kluba kā Ventspils!» savu pāreju komentē pats Tosins.

Līdzīgās domās par spēlētāju pāreju ir arī viņa aģents Andrejs Butriks – žēl šķirties no tāda spēlētāja, taču tas ir tikai likumsakarīgs solis uz augšu: «Ļoti priecājos par Tosinu, jo pāreja uz Zurich ir ļoti nopietns sasniegums gan pašam spēlētājam, gan Ventspils klubam. Varu saprast, ka FKV līdzjutēji ir sarūgtināti par Tosa aiziešanu, bet domāju, ka visi brīnišķīgi saprot, ka viņš jau pāraudzis Latvijas futbola līmeni, nepieciešams virzīties uz priekšu, nepieciešams augt. Tādēļ pāreja uz Zurich ir absolūti pareizs un likumsakarīgs solis. Spēlētājs to tiešām ir pelnījis. Jāatzīmē, ka ļoti profesionāli un pareizi rīkojās FKV, atbalstot šo pāreju, kas kārtējo reizi apstiprina, ka klubā futbolisti un viņu intereses vienmēr ir galvenā prioritāte. Novēlu Tosam panākumus un vārtus Šveicē, un esmu pārliecināts, ka to viņam novēl visi dzeltenzilie

21 gadu vecais uzbrucējs Ventspils rindās Latvijas čempionātā aizvadījis 72 mačus, kuros guvis 33 vārtus, bet 12 Eiropas kausu mačos izcēlies trīs reizes un ir starp astoņiem labākajiem vārtu guvējiem kluba vēsturē. Šobrīd ar 11 precīziem raidījumiem viņš ir rezultatīvākais Virslīgas spēlētājs, taču sezona vēl turpinās. Jāpiebilst, ka šajā vasarā ventspilniekiem tas ir jau trešais transfērs, jo uz Rumānijas čempionātu pirms tam aizceļoja brazīliešu uzbrucējs Žo un nesen arī aizsargs Ņikita Koļesvos, kurš arī jau paguvis debitēt jaunajā komandā (90 minūtes, 2:2).

Zurich 12 reizes uzvarējis Šveices čempionātā un vēl desmit reizes ieguvis valsts kausu, bet šobrīd pēc sešām kārtām ar vienu uzvaru un diviem neizšķirtiem ieņem vien astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    keda 03.09.2019, 12:55:36

    Nu tad labi, ka nomainīja pēdējā mačā tikai drošības pēc! Cerams, iejutīsies un tiešām progresēs - iekšā ir!
    Starp citu, vienmēr Tosins vairāk par Adeleki ir simpatizējis, jo noteikti ir daudzveidīgāks. Ne velti no smailes uz flangu tika nolikts un tad arī sākās Adelekes veiksmes ceļš, jo arī Tos šo baroja ar piespēlēm. Bet lai nu veicas abiem :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: