Bijušais BK Ventspils aizsargs Ingus Jakovičs pievienojies Itālijas klubam Varese, ziņo respektablais basketbola portāls Sportando.

Sportando ziņo, ka 26 gadus vecais Jakovičs izvēlēts kā amerikāņa Džeisona Klārka aizvietotājs, jo viņš savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz sešas nedēļas. Savukārt basketbolista aģents Artūrs Kalnītis ziņo, ka Jakovičs jau šodien dodas pie savas jaunās komandas.

Jakovičam tā būs otrā pieredze leģionāra gaitās, bet pirmā sanāca ne pārāk pozitīva. Pirms 2016. gada sezonas viņš pievienojās trenerim Artūram Štālbergam Nizhny Novgorod komandā, bet ziemā komandu pameta, pēc tam pievienojoties Ventspilij. Pagājušajā sezonā viņš kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas pirmo čempionu, Latvijas vicečempionu un veiksmīgi spēlēja Čempionu līgā.

Apvienotajā līgā viņš izcēlās ar vidēji 9,6 punktiem, bet caurmērā 11 mačā guva Čempionu līgā. Jakovičs Latvijas izlases sastāvā piedalījās piecās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs, izceļoties ar vidēji 8,2 punktiem.

Varēzes komanda ir desmitkārtēja Itālijas čempione un desmitkārtēja vicečempione, bet pagājušajā sezonā palika bez izslēgšanas turnīra, regulāro sezonu noslēdzot devītajā pozīcijā. Varēze sākotnēji bija pieteikusies dalībai nākamās sezonas FIBA Čempionu līgas turnīrā, tomēr pirms izlozes izstājās no sacensībām.

Jāpiebilst, ka šobrīd par karjeras turpinājumu skaidrības vēl nav diviem no trim pagājušās sezonas leģionāriem. Džonotans Arledžs pārcēlies uz Francijas Cholet Basket, tā kā jaunajā sezonā varēs tikties ar savu nu jau bijušo komandas biedru Rihardu Lomažu, kurš spēles ASVEL rindās. Rihards jau piedalījies divās pārbaudes spēles, palīdzot komandai tikt pie uzvarām un gūstot, attiecīgi, trīs un sešus punktus.

Savukārt Usmans Dramē un Ārons Džonsons pie jaunām darba vietām vēl nav tikuši.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Toliks 30.08.2019, 12:45:07

    Lai veicas! Īsts cīnītājs.!

  • 0
    Māris 01.09.2019, 11:04:30

    Es tā iedomājos, kādēļ neizdodas noturēt komandā labus spēlētājus.Piemēram, Zaķis dabū līgumu, katru gadu gandrīz?vai tāda būtu komplektācijas stratēģija?

  • 0
    karlito 01.09.2019, 20:45:33

    Redz Māri,ir spēlētāja vēlme,un kluba vēlme..ja tās sakrīt,tad ir ok..Protams,ka klubs būtu Ingu paturējis,ja viņš pats to būtu gribējis,un protams būtu piekritis līguma summai,bet izskatās ka klubs vairs nevar atļauties Jakoviča algu,un droši vien arī pats Inguss vēlējās pamēgināt savus spēkus ārzemēs...Nu bet Zaķis jau gandrīz kā kluba talismans,tatad abpusēja ar klubu sasskaņa...

  • 0
    keda 02.09.2019, 09:40:54

    Esmu pilnīgi drošs, ka viņa prasības nav kosmiskas un ka daudz čaļus ar tādiem cm, kg un līmeni kopumā par šādām naudām nedabūt. Turklāt visi jau visu par viņu zina, ar ko rēķināties, ar ko ne, arī tas ir izdevīgi komandai

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: