Tradicionālajā Stipro skrējienā sevi jau kārtējo reizi teicami apliecināja kvartets Ventspils novads/Miesnieks, kas šoreiz finišēja trešajā vietā, reizē arī uzrādot labāko rezultātu uzņēmumu grupā.

Stipro skrējienā komanda piedalījās ceturto reizi, bet šoreiz tajā kopā ar Eināru Jansonu, Andri Vārpiņu un Daili Grinbergu, kuri skrējuši arī visās iepriekšējās reizēs, bija arī Monta Ločmele. Pagājušajā gadā kopā ar vīru trio bija Laura Čakle, palīdzot komandai pirmo reizi uzvarēt, taču šī sezona tiek izlaista svarīgāku notikumu dēļ, tomēr aizvietotāja ilgi nebija jāmeklē. «Mēs visi pārstāvam arī Matisona skriešanas klubu, kurā ir arī Monta, tā ka nevajadzēja ne ilgi meklēt, ne pierunāt. Pirmajā gadā izcīnījām trešo vietu un tad nosolījāmies, ka startēsim tik ilgi, kamēr uzvarēsim. Pagājušajā gadā izdevās uzvarēt tautas klasē, tomēr tā vienkārši apstāties nesanāca, jo laikam jau gribējās atkal izjust to adrenalīnu. Turklāt šogad komandas vairs nedalīja klasēs, visas laižot vienā grupā, kas arī bija kaut kas jauns,» stāsta Vārpiņš.

Līdz šim sacensības tika rīkotas pavasarī, bet 11. skrējiena rīkošana tika pārcelta uz augustu, kas atrašanos distancē padarījis patīkamāku un arī samazinājis risku iedzīvoties traumās. Andris stāsta, ka kopumā trase bijusi līdzīga iepriekšējām, taču bijis mazāk dubļu, kas ir izdevīgāk tām komandām, kurās ir vairāk tieši skrējēju. Arī atrašanās ūdenī bijusi patīkamāka, jo pavasarī tā temperatūra dažkārt pat tuvojusies nullei. Atkārtot pagājušā gada panākumu un uzvarēt novada miesniekiem gan neizdevās, taču tam ir pavisam objektīvs izskaidrojums – priekšā tika palaisti šīs nodarbes profesionāļi. «Uzvarēja baltkrievi, kuri tieši orientējas uz dažādiem šķēršļu skrējieniem un braukā pa visu pasauli. Pirms starta nevarējām saprast, kāpēc viņu komandā ir jau nosmērējušies skrējēji, bet pēc tam uzzinājām, ka viņi tikko veikuši individuālās distances, uzvarot gan vīriešu, gan sieviešu grupā. Pēc tam tikai noskaloja muti un devās nākamajā distancē, kurā arī uzvarēja. Otro vietu ieņēma Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas komanda, kurā arī bija cilvēki, kam tieši šādi skrējieni ir ikdiena, savukārt mēs tomēr skrienam gludākas distances un darām to savā brīvajā laikā. Varianti panākt otro vietu it kā bija, bet beigās nolēmām neriskēt un labāk nosargāt trešo. Katrā ziņā bija interesanti, un šī trešā vieta noteikti ir ne mazāk vērtīga par uzvaru pagājušajā gadā,» skaidro Andris.

Jau apbalvošanas ceremonijā izrādījās, ka komandas tiek vērtētas vēl arī atsevišķās grupās, un Miesnieka kvartets bija labākais starp uzņēmumiem. Trasē kopumā devās 139 komandas (desmit nefinišēja) un gandrīz seši simti skrējēju.

Īpaša gatavošanās tieši startam Stipro skrējienā nebija, vienīgi skrējieniem izvēloties nedaudz sarežģītākus apstākļus, piemēram, smiltis. Viss kvartets regulāri piedalās arī citos skriešanas pasākumos, piemēram, skriešanas seriālā Skrien Latvija un Stirnu bukā, kurā Lūša distances (25–30 km) kopvērtējumā Monta šobrīd ir otrā labākā. «Mēs jau skrienam sava prieka pēc un tad, kad ir no darba brīvs laiks. Par palīdzību treniņos paldies jāsaka trenerim Aigaram Matisonam, un ļoti labs konsultants ir arī Aivars Čaklis. Par to, vai skriesim arī nākamajā gadā, pagaidām grūti spriest, jo nav arī zināms, kas notiks ar pašu skrējienu. Bet mums šī sezona turpinās, jo šonedēļ mēs, visi džeki, skriesim Kuldīgā, bet pēc visi četri arī Ventspils Stirnu bukā un Piltenes skrējienā,» stāsta Vārpiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: