Zivju pārstrādes uzņēmuma "Ventspils zivju konservu kombināts" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,267 miljoni eiro, kas ir par 31,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka par 60% - līdz 167 315 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Ventspils zivju konservu kombināta" vadības ziņojumā teikts, ka kopumā uzņēmuma 2018. gada darbība vērtējama kā apmierinoša, ar labu darbības turpināšanas perspektīvu.

Vadība norāda, ka "Ventspils zivju konservu kombināts" ir viens no tiem zivju pārstrādātājiem, kas visvairāk cieta no Krievijas aizlieguma importēt Latvijas zivju pārstrādes produkciju, jo kompānijas galvenais eksporta produkts bija "Šprotes eļļā". Patlaban kompānija produkciju eksportē uz Moldovu un Ukrainu.

Kompānijas vadība arī atgādina, ka "Ventspils zivju konservu kombināts" ir veiksmīgi atradis nišu un kļuvis par zivju konservu ražošanas pakalpojuma sniedzēju. Lielākais pakalpojuma pircējs pērn bija zivju pārstrādātājs "Karavela". Taksācijas gadā vidējais saražotais apmērs pakalpojumam mēnesī bija 800 000 līdz 900 000 kārbas. 2019. gadā kompānija plāno turpināt sniegt šāda veida pakalpojumus.

Tāpat šogad plānots samazināt administratīvos izdevumus. "Ņemot vērā saimnieciskās darbības bruto un neto rezultāta uzlabojumus salīdzinot ar 2017. gadu, ir pamatoti secināms, ka pēc administratīvo izdevumu samazināšanas "Ventspils zivju konservu kombināts" vēl var samazināt zaudējumus un vairāku turpmāko gadu laikā sākt strādāt ar peļņu, kas tiks novirzīta iepriekšējo periodu zaudējumu segšanai," pauž kompānijas vadība.

"Ventspils zivju konservu kombināta" vadība pauž pārliecību, ka ar pašreizējiem resursiem uzņēmums varētu izpildīt apmēram divas reizes lielāku pasūtījumu apmēru, tādēļ kompānijas vadība veic pārrunas ar citiem iespējamiem pakalpojuma pircējiem, tostarp Skandināvijā un Vācijā. Šādā situācijā kompānija plāno diversificēt riskus.

2019. gada otrajā pusgadā uzņēmums kāpinās ražošanas apmēru un apgrozījumu, bet kompānijas zaudējumi samazināsies.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Vilis Skuja IV 12.08.2019, 09:21:14

    Liekas,ka kvalitāte arī kritusies.Konserviem tāda jēluma garša,vismaz tiem,ko pārdod kioskā pie vārtiem.

  • -1
    Jeska 12.08.2019, 09:36:55

    Vispār mūsu veikalos tik šausmīgi liela cena zivīm un zivju produktiem kā negribas pirkt. Un tas ir Ventspilī, zvejnieku pilsēta. Ārprāts!

  • -2
    Vilis Skuja IV 12.08.2019, 11:04:12

    Ventspils - zvejnieku pilsēta?
    Diez vai.
    Govju pilsēta gan. Vēl arī Mazulim draudzīga.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: