Basketbola kluba Ventspils sastāvu papildinājis 26 gadus vecais amerikāņu aizsargs Vess Vašpans, līdz ar to noslēdzot komandas ārējās līnijas komplektāciju.

26 gadus vecais Vašpans studējis Northem Iowa koledžā, kuru absolvēja 2016. gadā. Profesionālo basketbolista karjeru uzsāka Vācijā, kur 2016./2017.gada sezonu aizvadīja ventspilniekiem labi zināmā MHP Riesen, spēlējot arī Čempionu līgā. Aizvadīto sezonu viņš noslēdza Anglijas Basketbola līga klubā Londonas City Royals, kurā aizvadīja 13 spēles, vidēji katrā gūstot 16 punktus, izcīnot piecas atlēkušās bumbas un atdodot tik pat piespēļu. Klubs pirmo reizi tika līdz līgas finālam, taču Vašpans traumas dēļ izslēgšanas mačos komandai nepalīdzēja.

BK Ventspils ģenrālmenedžeris Ralfs Pleinics: «Vess ir pēdējais papildinājums mūsu komandas ārējā līnijā, vismaz pašlaik nevienu spēlētāju papildus šajās pozīcijās neplānojam. Atlētisks un individuāli spēcīgs basketbolists, kurš var spēlēt abās aizsargu pozīcijās. Ceram uz viņa pienesumu kā uzbrukumā, tā arī aizsardzībā.»

Ventspilī šobrīd gandrīz pabeigta komandas komplektācija. Šobrīd komandas sastāvā Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, Māris Gulbis, kā arī amerikāņi Džeilons Teits un Vess Vašpans. Komandas galvenais treneris Artūrs VisockisiRubenis, bet viņam asistēs Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Komanda jau uzsākusi kopīgus treniņus un pirms sezonas plāno piedalīties arī vairākos pārbaudes turnīros.

Ventspils sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas Falco vai Rumānijas Oradejas CSM. Pirmo mājas spēli ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, izspēlējot Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas atbildes maču un cīnoties par vietu pamatturnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    Prof.Preobraženskis IV 07.08.2019, 13:05:15

    Atkal nigeru jauktenis!

  • -6
    keda 07.08.2019, 13:31:46

    Hahahaha, pie gaišreģes iet nevajadzēja, lai zinātu, ka būs šāds komentārs. No dižena ārieša gan jau :D

  • -2
    Prof.Preobraženskis IV 07.08.2019, 13:54:25

    Piedodiet,atvainojiet,nezināju,ka slimojat ar Viljamsa sindromu.

  • -6
    keda 07.08.2019, 15:09:50

    Ooo, satrieci mani ar terminiem.....

  • 0
    еs 07.08.2019, 16:23:16

    Kur strādās Rūmnieks?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: