Ventspilniece Luīze Šepte kļuvusi par piekto spēlētāju Latvijas basketbola vēsturē, kas aizvadījusi 100 spēles jaunatnes izlasēs. Sākot no trīs spēlēm U14 komandā līdz startiem Pasaules U17 un U19 kausa izcīņā – viņa spēlējusi septiņas vasaras pēc kārtas.

Jubileju Luīze nosvinēja U20 izlases pārbaudes mačā ar Lietuvas valstsvienību, iemetot astoņus punktus, izdarot sešas rezultatīvas piespēles un bloķējot trīs sāncenšu metienus. Latvijas izlase gan piedzīvoja zaudējumu (56:60), taču otrajā mačā prata revanšēties – 71:51. Šajā mačā Šeptei 11 punktu.

U20 izlasei Eiropas čempionāts sāksies 3. augustā ar maču pret Serbiju, bet Matīsa Graudiņa trenētā U19 izlase noslēgusi dalību Pasaules kausā. Komanda Taizemē izcīnīja četras uzvaras septiņās spēlēs. Latvietes ar trīs panākumiem nopelnīja pirmo vietu A grupā, taču neveiksmes pret Mali un Kolumbijas spēlētājām ļāva nokļūt tikai līdz cīņai par 13. vietu. Čempionāta pēdējā mačā piedzīvots vēl viens zaudējums – ar 55:71 atzīts Vācijas pārākums, kopvērtējumā finišējot 14. vietā.

U18 juniori ar Kristapu Ķilpu sastāvā Eiropas čempionātā aizvadījuši apakšgrupu turnīru un līdzīgā cīņā piedzīvojuši trīs zaudējumus: 74:82 pret Grieķiju, 71:73 pret Slovēniju un 73:63 pret Franciju. Ķilps līdz šim bijis komandas līderis uzreiz vairākos rādītājos. Viņš laukumā ik maču pavadījis vairāk nekā 30 minūtes, kurās guvis 17 punktus, atdevis 8,7 piespēles (labākais rādītājs turnīrā) un pārķēris 1,3. Tāpat viņa rēķinā arī 5,3 atlēkušās bumbas, taču arī 6,3 kļūdas, kas arī ir augstākais rādītājs komandā un visā čempionātā.

Juniori astotdaļfināla spēli aizvadīs trešdien pulksten 14.30, bet pretī stāsies līdz šim perfekti spēlējošie Spānijas vienaudži.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: