Noslēdzies 10. starptautiskais petankas turnīrs "Ventspils 2019”, kas notika Piedzīvojumu parkā. Šogad par kausu cīnījās 21 tripletu komanda ar dalībniekiem no septiņām valstīm - Baltkrievijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Slovākijas, kā arī komandas no Latvijas.

Mājinieki - Ventspils kērlinga kluba spēlētāji bija pārstāvēti piecās trijnieku komandās.

Divu turnīra laikā katra komanda aizvadīja desmit spēles. Pirmajai spēlei pretinieks tika izlozēts, bet nākamās sešas spēļu kārtas turnīrā tika aizvadītas pēc Šveices sistēmas. Pēc septiņu spēļu rezultātiem komandas tika sarindotas zelta un sudraba un bronzas grupās, kur aizvadīja finālturnīru.

Zelta grupā, kur tika izcīnīts 2019. gada Ventspils kauss, iekļuva četras ārzemju komandas, viena jauktā Latvijas un Lietuvas spēlētāju komanda un trīs Latvijas komandas, tostarp arī Ventspils kērlinga kluba komanda.

Ventspils komanda, kuras sastāvā cīnījās Inga Apmane, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 13:7 spēja uzvarēt Krievijas un Baltkrievijas trijnieku “La buvette”. Pusfinālā ar 13:11 izdevās pieveikt Latvijas un Lietuvas spēlētāju apvienoto komandu, kuras sastāvā spēlēja visu desmit Ventspils turnīru dalībnieks Linas Budrikas un Upesciema Warriors sporta kluba petankisti Edgars Silovs un Kristaps Stepiņš.

Finālspēlē ventspilnieki sacentās ar citu Latvijas spēlētāju komandu – “RiViDi” (Raivis Stepiņs, Vladimirs Belijs un un Dāvids Lindbergs), kas pirms tam pusfināla spēlē bija pārliecinoši - ar rezultātu 13:1 uzvarējuši arī Francijas trijnieku.

Arī ventspilniekiem finālspēlē nācās piekāpties ar rezultātu 5:13, taču spēcīgā konkurencē ventspilniekiem - Ingai Apmanei, Naurim Bogdanovičam un Andrim Padrevicam izcīnīta otrā vieta un sudraba kauss.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja Latvijas un Lietuvas apvienotais trijnieks, kas cīņā par bronzas kausu ar rezultātu 13: 9 pārspēja Francijas komandu. Piekto vietu turnīrā izcīnīja Latvijas spēlētāju komanda “Bombardieri”, aiz sevis Zelta grupā atstājot lietuviešu spēlētāju komandu “Kaunas”, Krievijas komandu “Relax” un Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju tripletu “La buvette”.

No pārējām ventspilnieku pārstāvētām komandām augstāk – 10. vietā ierindojās komanda “Trio”, kurā kopā startēja Ventspils kērlinga kluba dalībnieces Aida Pētersone, Eva Martinsone un Ērģemes kluba spēlētāja Lelde Stūre, bet 11. vietu izcīnīja komanda “RiVen&Co”, kuras sastāvā startēja arī ventspilniece Agita Puriņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: