Ventspils pilsētas svētku laikā 3. augustā prezentēs Ventspils Jahtu ostas jaunās piestātnes, informēja SIA New Yacht Marina pārstāve Katrīna Killa.

Īstenojot Igaunijas - Latvijas sadarbības programmas projektu Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā, nākamajā gadā tiks pabeigta Ventspils jahtu ostas pārbūve un teritorijas labiekārtojums. Kopējais projekta finansējums ir 10 981 270,62 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļi 9 334 079,99 eiro. Ventspils Jahtu ostas finansējums projektā – 741 592 eiro, tajā skaitā 630 353 eiro ERAF līdzekļu.

Patlaban notiek piestātnes rekonstrukcija un uzstādīti trīs uzņēmumā Marinetek Latvia izgatavotie pontoni, kas papildus rada 26 jahtu un kuteru stāvvietas. Turpmākajos gados jahtu osta vienlaicīgi spēs uzņemt vismaz 50 jahtas, sacīja Killa. Iegādāts firmas Roodberg pārvietojamais celtnis ar 35 tonnu celtspēju un jahtu glabāšanas paliktņi, kas ļaus jau šoziem uzglabāt vismaz 30 jahtas.

Ventspils Jahtu ostas jauno piestātņu prezentācijas programmā Koncerts uz ūdens piedalīsies vijolnieks Raimonds Ozols, operdziedātāji Nauris Puntulis un Inga Šļubovska-Kancēviča, kā arī citi.

Šogad Ventspils jahtu ostu jau apmeklējušas 390 jahtas, kas ir par 48 vairāk nekā 2018. gadā. Ostu pārsvarā izvēlas burātāji no Vācijas, Zviedrijas, Somijas un Polijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: