Devītā Trīs bumbu spēļu sezona noslēgusies ar jauna čempiona kāpšanu tronī – uzvarot divās no trim disciplīnām, pirmo vietu izcīnīja komanda Taverna, bet iepriekšējo trīs gadu uzvarētāja Blāzma finišēja trešajā vietā.

 

Pirmajos gados spēļu noslēdzošā disciplīna bija pludmales volejbols, bet pēdējās sezonās izšķirošie notikumi risinās ielu basketbola cīņās, kas šoreiz tiešām noteica uzvarētāju un vietu sadalījumu trijniekā. Pludmalē prognozējami uzvarēja Blāzma, bet minifutbolā labākie bija Tavernas spēlētāji, turklāt tā brīža čempionus apsteidza arī Sporta mafija, bet tas nozīmēja, ka pirms basketbola šīm trim komandām ir pa četriem punktiem. Tātad – kura no tām būs augstāk basketbolā, tā arī kļūs par čempioni.

Čempionu rindās pamatīgu robu bija iecirtis minifutbola turnīrs, jo pēc tā pie ģipša uz kājas un ilga piespiedu brīvlaika tika viens no komandas līderiem un tieši basketbola vilcējs Jānis Zemels. Blāzma to izjuta jau pirmajā mačā, kad ar 8:11 nācās atzīt tieši uz basketbolu orientētās debitantes – komandas Atpūtnieki – pārākumu. Iekost neizdevās arī galvenajiem konkurentiem, kaut gan nebija tālu, lai pret mafioziem atspēlētu iespaidīgu deficītu. Tas nozīmēja, ka uz pirmo vietu šajā disciplīnā un visās spēlēs pretendē tikai divas komandas – līdz pat pēdējam mačam perfekti spēlējošās Taverna un Sporta mafija. Un to cīņa tiešām bija fināla cienīga! Lai arī vadība mačā mainījās vairākas reizes, neko vairāk par 1–2 punktu pārsvaru komandām iegūt neizdevās. Pirmā pie iespējas gūt uzvaras grozu tika Taverna, tāda iespēja bija arī Sporta mafijai, bet tāpat palika neizmantota. Punktu cīņai pielika pieredzējušais Trīs bumbu spēļu dalībnieks Jurģis Ozols, trāpot no pustālās distances un nodrošinot Tavernai panākumu ar 13:11 – uzvaru gan basketbolā, gan pirmo reizi arī visās spēlēs. «Lai arī spēlējām ar pauzēm, var teikt, ka mēs ilgi gājām pēc šīs uzvaras, taču iepriekšējās sezonās kāds cits to bija vairāk pelnījis. Šoreiz tie bijām mēs, un par to liels prieks. Liels prieks arī par to, ka, lai arī komandu skaits vairs nav tik liels kā pirmajos gados, katru sezonu ir pa kādai jaunai, kā šogad Atpūtnieki. Paldies viņiem par to! Es ceru, ka nākamajā vasarā arī viņu draugi ņems piemēru. Milzīgs paldies Kasparam Heisteram, kuram, neskatoties ne uz ko, tomēr izdodas noorganizēt šīs lieliskās sacensības!» sacensību noslēgumā atzina Ozols. Kopā ar basketbola turnīra izšķirošā metiena autoru čempiones rindās spēlēja arī Kārlis Plūksna, Ingus Pēterfelds, Edgars Jakovļevs, Dāvis Krūmiņš, Kārlis Libkovskis un Andris Žeimunds.

Otrajā vietā devītajās spēlēs ierindojās Sporta mafija, kurai trīs otrās vietas arī atsevišķās disciplīnās un pavisam tuvu arī uzvara visā turnīrā. Puiši gan optimismu nezaudē, jo ar katru sezonu izdodoties kāpt par vietu augstāk, tā ka... Blāzmai pēc trim čempiones tituliem šoreiz trešā vieta, bet Atpūtniekiem trešā vieta basketbolā debijas gadā ļāva sasniegt ceturto vietu kopvērtējumā. Inkubators ar spēļu dzelzsvīru Edgaru Liniņu sastāvā (vienīgais, kurš piedalījies visās deviņās spēlēs!) ieņēma piekto vietu, tālāk sekoja Ventspils nafta termināls un Gālene.

Nākamais gads Trīs bumbu spēlēm būs jubilejas – desmitais. Sacensību organizatori ir pārliecināti, ka desmitos mačus sarīkot vajag noteikti, un cer ne vien uz jaunu komandu dalību, bet arī uz veco atgriešanos.

9.Trīs bumbu spēļu kopvērtējums

  1. Taverna 5 (3+1+1)
  2. Sporta Mafija 6 (2+2+2)
  3. Blāzma 7 (1+3+3)
  4. Atpūtnieki 14 (6+5+3)
  5. Inkubators 16 (4+5+7)
  6. VNT 17 (4+7+6)
  7. Gālene 18 (7+6+5)
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: