Upesciema stadiona petankas laukumos notika Latvijas čempionāta petankā finālturnīrs sieviešu un vīriešu trijnieku komandām, kurā Ventspils kērlinga kluba trio tika pie zelta un bronzas medaļām.

Pēc čempionāta pirmā posma rezultātiem, kas notika jūnijā Lucavsalā, tiesības piedalīties finālturnīrā izcīnīja četras sieviešu un četras vīriešu komandas, tajā skaitā, arī divi Ventspils kērlinga kluba trijnieki.

Sieviešu konkurencē par Latvijas čempionāta zelta medaļām un tiesībām pārstāvēt Latviju pasaules čempionātā cīnījās ventspilnieces Inga Apmane, Eva Martinsone un Aida Pētersone, bet vīriešu konkurencē cīņā par Latvijas čempionu titulu un tiesībām piedalīties Eiropas čempionātā startēja Ventspils trijnieks - Raido Blumbergs, Nauris Bogdanovičs un Andris Padrevics.

Ventspils vīriešu komanda, sīkstā sacensībā ar Ērģemes, Upesciema «Warriors» un sporta kluba «Boule» trijniekiem, divu apļu izspēlē izcīnīja četras uzvaras, kas rezultējās ar Latvijas čempionāta zelta medaļām un tiesībām, kā Latvijas izlasei, startēt Eiropas čempionātā, kas septembra otrajā pusē notiks Bulgārijas pilsētā Albenā.

Ventspils kērlinga kluba sieviešu komanda Latvijas čempinātā izcīnīja bronzas medaļas, piekāpjoties Latvijas čempionēm no Upesciema sporta kluba un sudraba godalgu ieguvējām sporta kluba «Boule» dāmām. Vēl vienu bronzas medaļu, svētdien startējot Latvijas čempionātā TIR jeb precizitātes metienu disciplīnā, izcīnīja arī Raido Blumbergs.

Tuvākajās nedēļās Ventspils petankisti turpinās cīņas Piedzīvojumu parka petankas laukumos - Ventspils pilsētas 8. atklātajā čempionātā vienspēļu disciplīnā, un gatavosies sezonas lielākajam pašmāju notikumam – 10. starptautiskajam petankas turnīram «Ventspils 2019», kas notiks 27. un 28. jūlijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: