Savus vasaras startus vieglatlētikā turpina Ventspils olimpiskās vienības sportisti Mareks Ārents, Māra Grīva, Madara Palameika, Ildze Bortaščenoka, Jānis Svens Grīva un Rolands Štrobinders.

Aizvadītajā nedēļā Talsos notika šķēpmešanas sacensības “Talsu šķēpi 2019”, kurās startēja mūsu šķēpmetēji Madara Palameika, Jānis Svens Grīva un Rolands Štrobinders. Pirmās vietas izcīnīja Madara Palameika un Rolands Štrobinders, kuri savus labākos rezultātus sasniedza jau pirmajā mēģinājumā, Madarai tas bija 58,18 m, bet Rolandam 79,68 m. Jānis Svens Grīva ierindojās 7. vietā ar rezultātu 69,08 m.

Sacensībās Čehijas pilsētā Kladno startēja Mareks Ārents un Māra Grīva. Kārtslēkšanā Mareks Ārents izcīnīja 3. vietu pārlecot 5,31m augstu latiņu, bet Mārai Grīvai 2. vieta tāllēkšanā ar rezultātu 6,29 m. Pāris dienas vēlāk citā Čehijas pilsētā Opavā kārtslēkšanā startēja Mareks Ārents un Ildze Bortaščenoka. Mareks pārleca 5,60 m augstu latiņu, sasniedzot savu šogad labāko rezultātu un izcīnot 1. vietu. Ildzei Bortaščenokai arī 1. vieta ar rezultātu 3,71 m.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    karlito 19.07.2019, 19:11:42

    Varbūt kāds var pateikt ,kāpēc J.Svenam Grīvam pēdējos pāris gados tāds regress??? Tam čalim ir jāmet pāri 80m bet viņš vairs nevar 70 aizmest..bēdīgi..

  • -1
    herberts 19.07.2019, 22:32:56

    Braucieni uz mačiem, vēl jo vairāk starptautiskajiem, maksā naudu, ne mazu. Vai ir jēga apmaksāt šādus braucienus sportistiem kas kārtslēkšanā pārvar 5.31m, tāllēkšanā 7.5m, šķēpu visā sezonā var dažreiz dabūt pāri knapi 80m atzīmei un tā tālāk. Nu "nodarbojies"" ar to savu sportu, siltumnīcas auglīt bet šeit uz vietas un, ja rezultāti augs, tad maksās un sūtīs tālāk. Tagad uz mačiem nebrauc SPORTISTI bet izlaisti dienderi super ekipējumā vai drīzāk otrādi.

  • 0
    Sporta pārvalde 29.07.2019, 10:38:04

    Lai sportistiem nodrošinātu kvalitatīvus mācību un treniņu apstākļus, kā arī rastu iespējas sportisko rezultātu izaugsmei, Ventspilī ir izveidota augstas klases sportistu programma, kuru vada nodibinājums “Ventspils Olimpiskā vienība”, un tās sastāvos iekļauti 34 sportisti, kuriem Ventspils pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu 70 000 eiro apmērā. Programmas sastāvos iekļauti sportisti, kuri startē un gūst panākumus, kā arī pārstāv Ventspils pilsētu ne tikai Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos, bet arī ir Latvijas čempionātu un Latvijas pieaugušo Olimpiāžu uzvarētāji. Ņemot vērā sasniegtos rezultātus un plānotos startus, arī finansiālais atbalsts sportistiem ir dažāds, un tas svārstās no 500 līdz 4000 eiro gadā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: