FK Ventspils futbolisti Eiropas līgas kvalifikācijas maču pirmo kārtu sākuši ar droši uzvaru savā laukumā, albāņu Teuta pieveicot ar 3:0. Atbildes spēle pēc nedēļas viesos. 

Ventspils šo maču sāka ar deviņiem leģionāriem, no kuriem trim tā pat bija debija ventspilnieku rindās, bet vienīgi divi vietējie spēlētāji bija Jevgeņijs Kazačoks un Daniils Ulimbaševs.

Mača sākumā komandas apmainījās uzbrukumiem, turklāt mājiniekiem arī izdevās ātri atklāt rezultātu – soda laukumā veikli nospēlēja ukrainis Mihailo Serhijčuks un akrobātiskā lēcienā raidīja bumbu vārtu tuvajā stūrī. Pēc rezultāta atklāšanas ilgāku laiku spēle risinājās Ventspils laukuma pusē, bija arī mēģinājumi apdraudēt vārtus, bet Teuta aktivitāti apslāpēja divi mājinieku pretuzbrukumu.

Puslaika beigās iniciatīva atkal piederēja Ventspilij, taču rezultāts vairs nemainījās, un arī otrajā puslaikā ilgu laiku tiešām bīstamu momentu nebija. Ventspilnieki aktīvi spēlēja sāncenšu laukuma pusē, neļaujot iesākt uzbrukumus, un uzdevuma augstumos bija arī aizsardzībā, nodzēšot retos ugunsgrēkus savā soda laukumā vai tā tuvumā.

77. minūte teicami uzbrukumam pieslēdzās malējais aizsargs Giorgi Mčdedlišvilli, labi saspēlējoties ar Ulimbaševu un atdodot arī piespēli, pēc kuras Daniilam vairs nekas netraucēja pārspēt pieredzējušo Isli Hidi – 2:0! Šāds notikuma pavērsiens krietni sarūgtināja viesus, un tūlīt pat Ventspils izveidoja vēl dažas vārtu gūšanas iespējas, taču veiksmes šoreiz pietrūka.

Bet nepietrūka tās 88. minūtē – visu sāka brazīlietis Vilella, turpināja krievs Osipovs, bet ar sitienu caur vārtsarga kājām noslēdza nigērietis Aijeguns, un jau 3:0! Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, par ko vismazāk skuma ventspilnieki, jo pirmajā mačā iegūts vērā ņemams pārsvars.

Atbildes spēle Albānijā – 18. jūlijā.

Eiropas līgas, 11. jūlijs

Ventspils - Tueta 3:0 (1:0)

Vārti: Serhijčuks 5`, Ulimbaševs 78`, Aijeguns 88`
Ventspils: Mahnovskijs - Mamā, Mčedlišvili, Alsenā (Stuglis 84`), Eliu- Vilella, Ananiašs (Osipovs 40`), Kazačoks - Aijeguns, Ulimbaševs, Serhijčuks (Svārups 67`)
Teuta: Hidi - Hodža, Arapi, Todorovskis (Nikačs 85`), Kuross - Pronji, Aleksi, Sidibe, Bečja (Kalaja 62`) - Kallaku - Bušičs

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    keda 11.07.2019, 22:38:29

    Ogo! Likās, ka šie albāņi būs stiprāki par iepriekšējiem, bet tomēr tikai drusku. Jāiet tālāk!

  • 0
    karlito 12.07.2019, 06:45:13

    Rezultāts labs,spēle ne visai...Cerams,ka pret horvatiem spēlēsim labāk,lai veicas!

  • 0
    еs 15.07.2019, 11:44:48

    Beidzot 1,5 gada laikā kāds no vārtsargiem debitē ar sauso spēli savā pirmajā oficiālajā spēlē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: