Ventspils bibliotēkā par kokles spēles kopas “SaVēji” dibināšanu paziņoja koklēšanas entuziastu grupa un kokļu meistars Guntis Niedoliņš.

Kā saka paši “SaVēji”: “Mēs trakā piejūras vēja un koklēšanas kopā sapūstie - no Ventspils, Jūrkalnes, Piltenes! Viens otru turot, mācot un atbalstot, kļuvām par savējiem, par koklētājiem.”

Lai arī sākumā visi bija pārliecināti, ka publiski neuzstāsies, augot iemaņām, radās vēlme būt daļai no Latvijas lielās etnokokļu saimes. Tāpēc, apguvuši repertuāru, 20. jūnijā vairāki kopas dalībnieki devās uz Rīgu, lai piedalītos Jāņu ielīgošanā un kokļu saspēlēšanās zibakcijā, kas pulcēja ap 100 koklētāju.

Lai citu kopu vidū atpazītu ventspilniekus, vajadzēja tikt pie savas identitātes – vārda un logo. Kopīgās diskusijās radās nosaukums “SaVēji”, bet logo radīja Inese Milaša.

Visi kopas dalībnieki ir amatieri, kuri pērnā gada decembrī sanāca kopā Ventspils bibliotēkā ar vēlmi apgūt iemaņas kokles spēlē. Lai piedalītos nodarbībā nebija nepieciešamas priekšzināšanas mūzikā un pat ne instruments. Ja bija vēlēšanās, kokļu meistars Guntis Niedoliņš piedāvāja izmēģināt kādu no paša gatavotajām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: