Šodien pirmo šīs sezonas maču Eiropas līgā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā uzņems Albānijas čempionāta trešo spēcīgāko komandu Teuta. Atbildes spēle risināsies pēc nedēļas.

Līdz pagājušajai sezonai Ventspils un Albānijas klubu ceļi nebija krustojušies ne reizi, bet tad izloze sarūpēja tikšanos ar komandu Luftetari, kas divu spēļu summā tika pieveikta ar iespaidīgu rezultātu – 8:3. Likteņa ironija, bet arī šovasar izlozē mūsējiem tika albāņi – KF Teuta no kūrortpilsētas Duresi. Komandai tā nebūs debija Eiropā, taču atgriešanos tā piedzīvos bez oficiālo maču pieredzes. Albānijas čempionāts beidzās pavasarī, tā ka bez oficiāliem mačiem tā ir kopš 30. maija. Gatavojoties sezonai un Eiropas līgas mačiem, Teuta aizvada treniņnometni Bulgārijā, kurā arī izspēlēti trīs pārbaudes mači, visos izcīnot uzvaru. Piemēram, ar 4:1 pieveikts Ziemeļmaķedonijas klubs Akademija Pandev, kurš tāpat šonedēļ startēs Eiropas līgas kvalifikācijas mačos.

Teuta sastāvs piedzīvojis izmaiņas, tajā skaitā arī piesaistot 26 gadus veco Albano Aleksi, kurš pērn Luftetari rindās piedalījās abās spēlēs pret Ventspili. Komandu papildinājuši vairāki citi vietējie spēlētāji, bet ir arī interesanti leģionāri. Piemēram, 28 gadus vecais un 185 cm slaidais melnkalniešu uzbrucējs Darko Nikačs, kurš līdz šim vairāk spēlējis savas dzimtenes klubos (trīs mači izlasē). Pēdējais no tiem bija FK Iskra (5. vieta), kuras rindās Nikačs piedalījās 12 mačos un guva piecus vārtus. Toties komandā vairs nav pēdējo divu sezonu uzbrukuma līdera Latifa Amadu. Pagājušajā čempionātā slaidais senegālietis guva deviņus no komandas 43 vārtiem, tā ka ir skaidrs, ka uzbrukuma noslēgumā Teuta nemeklē kādu konkrētu izpildītāju. Komanda ir ar ļoti slaidu sastāvu, un lieki piebilst, ka šis Albānijas klubs nesmādē cīņu otrajā stāvā.

Arī Ventspils pirms kārtējās kāpšanas uz Eiropas skatuves veica pamatīgas izmaiņas sastāvā, galvenokārt piesaistot leģionārus, turklāt ne visi jauniesauktie jau paguvuši debitēt jaunās komandas rindās. Virslīgas rezultāti rāda, ka pārbūve notiek veiksmīgi, jo izcīnītas divas uzvaras pēc kārtas. Šo uzvaru galvenais līdzautors (trīs vārti divos mačos) Daniils Ulimbaševs atzīst, ka Eiropas līgas spēles ir svarīgas gan klubam, gan viņam personīgi: «Pašam kādu laiku nav sanācis spēlēt Eirokausos, tāpēc, protams, ļoti gaidu šos mačus. Pretī nāks citas zemes, cita līmeņa komandas, kas vienmēr ir ļoti interesanti. Tā ir teicama iespēja parādīt sevi gan spēlētājiem, gan klubam, tā ka esmu pārliecināts, ka visi centīsies nodemonstrēt savu labāko spēli. Viss ir mūsu pašu rokās un kājās.»

Eiropas līgas kvalifikācijas mači
11.07 plkst. 17.45 FK Ventspils – Teuta
18.07 plkst. 18 Teuta – FK Ventspils

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: