12. jūlijā plkst. 18 teātra namā “Jūras vārti” notiks Daiņa Rozentāla fotoizstāde “Pie jūras dzīve mana… un tava” atklāšana un tikšanās ar autoru.

Šīs nelielās Daiņa Rozentāla personālizstādes centrālā tēma ir ainava, kas stāsta par jūru un krastu, par pilsētu un atkal par jūru. Šī izstāde ir veltījums Jūras svētkiem un visiem tiem, kuri dzīvo un strādā pilsētā pie jūras, kā arī bijušajiem zvejnieku kolhoza “Sarkanā bāka” zvejniekiem.

Dainis Rozentāls sācis fotografēt pamatskolas gados. Fotogrāfija, tās noslēpumi, attēla radīšanas prieks ir bijis klātesošs, gan mācoties izglītības iestādēs,  gan darba gaitās un arī brīvajā laikā.  Arī zvejnieku kolhozā “Sarkanā bāka”, kurā nostrādāts visilgāk. Strādāt sācis kā atslēdznieks, tad savaldzinājusi jūra, un viņš kļuvis par mazo zvejas kuģu mehāniķi. Zvejots Baltijas jūrā. Pēc tam mācības un darbs par kapteiņa palīgu uz ekspedīcijas zvejas kuģiem Atlantijā. Un visu laiku fotografēts.

Dainis Rozentāls ir ventspilnieks. Viņa veidotās fotogrāfijas piedalījušās izstādēs bijušajās PSRS pilsētās, pašu Latvijā un zvejnieku kolhozu rīkotajās ikgadējās izstādēs.
Ieeja bez maksas un izstāde apskatāma līdz 11. augustam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: