“Ghetto Basket” komanda Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Artūrs Strēlnieks pirmo reizi uzvarējuši pasaulē prestižākā 3x3 sacensību seriāla World Tour posmā Doha Masters.

Latvieši bija izlikti ar 3. numuru, atbilstoši pērnajai rangu tabulai World Tour kopvērtējumā. Augstāk bija Serbijas komandas “Liman” un “Novi Sad.”

Grupas turnīra pirmajā spēle “Ghetto Basket” ar 17:19 zaudēja Filipīnu komandu “Balanga Chooks” (11.). Latvijas komanda slikti sāka spēli, 5. minūtē nokļuva zaudētājos ar 5:12, tad atguva iniciatīvu un vadību (15:14, 16:15), tomēr galotnē aukstasinīgāki bija pretinieki. Sāpīga neveiksme, kas palielina spriedzi pirms otrās spēles.

Turpinājumā "Balanga Choocks" pagarinājumā ar 20:19 pieveica “Moscow Inanomo” (6.), nodrošinot pirmo vietu. Rīgas un Maskavas komandu spēlē vadībā gandrīz visu laiku bija rīdzinieki, tomēr fiziskajā raksturu cīņā pēc 9:6 maskavieši panāca 10:10 un izšķirošo pārsvaru izdevās nodrošināt tikai pēdējās divās minūtēs - 17:12. Otrā vieta grupā un tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā ar 21:15 tika pārspēta Filipīnu komandu "Pasig" (8), kas grupā negaidīti pārspēja ar 1. numuru izlikto Serbijas vienību "Liman" (19:16). Pusfinālā "Ghetto Basket" pret "Pirana" (Slovēnija; 4.) pēc labā sākuma (4:0) nonāca zaudētājos ar 5:7, taču drīz atguva iniciatīvu un turpinājumā diktēja noteikumus laukumā - 21:14. Otrajā pusfinālā satikās divas Serbijas komandas: "Liman" - "NoviSad" 20:17.

Finālspēlē ar Serbijas komandu "Liman" latvieši gandrīz visu spēli bija vadībā. Divarpus minūtes pirms beigām - 13:9, tad serbi izlīdzināja rezultātu (13:13, 14:14), tomēr pēdējo vārdu spēlē teica Kārlis Lasmanis - 15:14 un Latvijas komandai pirmā uzvara “Masters” turnīrā. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīts Kārlis Lasmanis, kurš bija arī rezultatīvākais (5 spēlēs 39 punkti, ieskaitot 8 finālmačā).

Pirmsolimpisko sezonu latvieši sāka ar uzvaru “Challenger” turnīrā Vuksi (Ķīna), nopelnot ceļazīmi uz “World Tour” posmu Čengdu (1. un 2. jūnijā). WT kalendārs 2019. gadā paplašināts līdz 12 turnīriem (ieskaitot finālsacensības), bet “Ghetto Basket” pagaidām nodrošināta līdzdalība turnīros Dohā, Čengdu, kā arī Mehiko (6.-7. jūlijā), Debrecenā (27.-28. augustā) un Nankinā (12.-13. oktobrī).

Par iespēju startēt citos posmos vēl jācīnās Challenger sērijas turnīros. Piemēram, 7. un 8. jūnijā plānota līdzdalība Challenger turnīrā Maskavā, kur varēs iegūt tiesības startēt WT turnīrā Prāgā (3. un 4. augustā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: