22. aprīlī ventspilnieki tiek aicināti kļūt par divu pilnīgu jaunu Ventspils ielu - Apļa un Rāvas – atklājējiem un piedalīties velobraucienā.

Pavasarī pabeigti pēdējie darbi, lai pilnvērtīgai satiksmei varētu tikt atvērtas divas jaunas ielas – Apļa iela un Rāvas iela. Ielu izbūve ir pirmais solis, lai uzņēmējdarbībai piemēroti attīstītos kvartāls starp Rūpniecības, Durbes un Lāčplēša ielu. Par godu tik īpašam notikumam paredzētas īpašas sacensības nedaudz nenopietnā gaisotnē.

Pasākuma programmā paredzēta sporta skolas Spars BMX nodaļas audzēkņu paraugbraucieni ārpus trases trenera Jāņa Šķepera vadībā), šķēršļu joslas braucieni uz laiku, dažādās vecuma grupās un ar iespēju tikt pie dažādām balvām. Tā ātrākais braucējs šķēršļu trasē varēs mēroties spēkiem ar Ventspilī ražoto Bucher Municipal ielu tīrāmo mašīnu CityCat 1000. Pēc sacensībā risināsies svinīga Apļa un Rāvas ielas atklāšana, suminot visus dalībniekus. Brauciena dalībniekiem paredzētas dažādas balvas no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Reģistrēties velobraucienam var līdz 21.aprīlim, sūtot savu vārdu, uzvārdu un vecumu uz e-pastu: marketing@portofventspils.lv, vai arī sociālajos tīklos: www.facebook.com/portofventspils vai www.instagram.com/brivosta. Tikšanās vieta – Apļa un Rāvas ielas krustojums 22. aprīlī plkst.11.

Rāvas iela savieno Lāčplēša un Durbes ielas Ventspilī. Neliels šīs ielas posms – 87 metri – jau bija, bet tam bija nepieciešama atjaunošana. No jauna izbūvēti vēl 313 Rāvas ielas metri. Aptuveni 300 metru garā Apļa iela savieno jauno Rāvas ielu ar Rūpniecības ielu. Ielu brauktuvēs ieklāts betona bruģis, izbūvēta ietve un veloceliņš. Izbūvēta jauna slēgta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Būvniecības laikā tika demontēti teritorijā esošie grausti. Tāpat visā ielu garumā ierīkots energoefektīvs apgaismojums un iestādīti koki. Būvniecību veica komandītsabiedrība Ventbetons-Volts.

Apļa un Rāvas ielas izbūve ir viens no Ventspils brīvostas pārvaldes īstenotā ostas un rūpniecisko teritoriju pievedceļu attīstības projekta objektiem. Līdz 2022. gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz ES Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    еs 16.04.2019, 11:30:18

    Beidzot! Velosezonas atklāšanas pasākums un vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākums ir nodalīti.

  • -4
    Margrieta123 16.04.2019, 14:01:28

    Velobrauciens veltīts Vladimira Iļjas dēla Uļjanova dzimšanas dienai?
    Urrā,biedri!!!

  • -10
    keda 16.04.2019, 16:26:41

    Mēģini izlasīt ziņu, varbūt sanāks saprast....

  • -2
    reku 16.04.2019, 16:31:50

    Velobrauciens,protams,slavējama lieta.
    Tikai-kāpēc atkal ielu atklāšanas sakarā?Lai "atklātu" ielas,pietiek novākt aizlieguma zīmes un šķēršļus,vislabāk agri no rīta vai vēlu vakarā.Kam vajadzīgi tādi svinīgi pasākumi ar atstādinātā deputāta neiztrūkstošo klātbūtni?

  • -4
    Mortīcija 16.04.2019, 17:00:40

    Otrajās Lieldienās?
    Kurš tad būs spējīgs uz velosipēda uzkāpt un daudzmaz taisni nobraukt?
    Ja nu vienīgi sporta skolnieki...

  • -3
    Parko 17.04.2019, 12:23:42

    Pilnīgi alkoholiķi un dzīvē nelaimīgi cilvēki, kuri neprot saprāta robežās lietot alkoholu, nevarēs nākamajā dienā uzkāpt uz riteni!
    Veiksmi jums nodzerties bezjēgā!

  • -3
    Annus 16.04.2019, 20:08:02

    Pilnībā piekrītu Mortīcijai, nešķiet labi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: