Nedēļas nogalē aizvadītas Latvijas skolu 72. spartakiādes finālsacensības dambretē. Pārventas pamatskola izcīnījusi bronzas godalgu.

Finālistus sestdien uzņēma Bauskas Valsts ģimnāzija. Pavisam finālsacensībās piedalījās 43 komandas no 15 Latvijas skolām. Mūsu pilsētu Bauskā pārstāvēja trīs komandas no 4. vidusskolas – U9, U11 un U14 vecuma grupās –, kā arī komanda no Pārventas pamatskolas, kas startēja U14 grupā. Kopā ar jaunajiem dambretistiem uz Bausku devās Jaunrades nama dambretes pulciņa pasniedzējs Andris Sametis.

Dalībnieki sacentās 64 lauciņu dambretē. Jaunākajā grupā 4. vidusskolai pietrūka nieka viena punkta līdz godalgai – komanda ierindojās 4. vietā. Šajā grupā vislabāk veicās Siguldas pilsētas vidusskolas pirmajam un otrajam sastāvam. Bronzu izcīnīja Valmieras Viestura vidusskola.

U11 grupā 4. vidusskola 10 komandu konkurencē ierindojās 5. vietā. Arī šajā grupā 1. vietu izcīnīja siguldieši. Pārējās godalgas attiecīgi Bauskas 2. vidusskolai un Valmierai.

Savukārt U14 grupā abas Ventspils komandas līdz pat pēdējai kārtai cīnījās par medaļām, sacensību norisi atstāstīja Sametis. Sīvā konkurencē labāk veicās Pārventas pamatskolas komandai, kas tika pie bronzas medaļas. Aiz sevis tā atstāja 4. vidusskolas dambretistus. Kārtējo zelta medaļu ieguva Sigulda, bet sudrabu – spēlētāji no Bauskas. Jāpiebilst, ka Pārventas pamatskolas komanda šādā pašā sastāvā pirms diviem gadiem – Latvijas skolu 70. spartakiādē – izcīnīja čempiones titulu. Toreiz tā startēja U11 grupā, pastāstīja Sametis. Vecākajā jeb U16 grupā Ventspils nebija pārstāvēta.

Ventas Balss jau rakstīja, ka labākās Ventspils skolu komandas, kas tika aicinātas pārstāvēt pilsētu 72. spartakiādes finālsacensībās, tika noskaidrotas apvienotajā pilsētas un novada kārtā.

Foto: Bronzas medaļniece – Pārventas pamatskolas komanda – kopā ar dambretes pulciņa pasniedzēju Andri Sameti. Skolu pārstāvēja Marta Frēliha (no kreisās), Luka Branko Doniņš, Anastasija Martiņenko un Letīcija Aleksa Doniņa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: