Noslēgusies Nacionālās volejbola līgas 1. divīzijas sezona, kurā iepriekšējo divu gadu čempions VK Ventspils ierindojies ceturtajā vietā, bronzas finālā piekāpjoties senajiem cīņubiedriem aizputniekiem.

Šajā sezonā medaļas tika dalītas vienā finālspēlē, pirms tam aizvadot pusfināla sērijas līdz divām uzvarām. Tajā Ventspils divas reizes ar 2:3 piekāpās RTU, turklāt piecu setu spēles komanda aizvadīja arī ceturtdaļfinālā, tā ka nebija nekāds pārsteigums, ka arī mačs par bronzu izstiepās maksimāli garš.

Sākās tas ar ventspilnieku uzvaru spraigā seta galotnē (25:23), bet turpinājās ar tādu pašu neveiksmi – 22:25. Arī trešajā setā labāku sniegumu demonstrēja Aizputes komanda, svinot pārliecinošu uzvaru ar 25:17 un pietuvojoties bronzas medaļai. Ventspilij vajadzēja glābt maču un sezonu, un tas tiešām arī izdevās, jo ceturtajā setā beidzot atkal sanāca uztaustīt savu spēli, atstāt sāncenšus ar 18 punktiem un panākt 2:2. Taču veiksmes stāsts neturpinājās. Izšķirošajā setā intrigas faktiski nebija, aizputnieki svinēja uzvaru ar 15:10, tā pirmo reizi kopš 2011. gada tiekot pie medaļām, bet ventspilniekus pēc diviem tituliem atstājot pavisam tukšā. Pa 16 punktiem guva Kristaps Šepte un Askolds Jāvalds (6 eisi, 5 bloki), desmit Matīsam Kaņepam.

Nacionālās volejbola līgas 1. divīzijas zelta medaļas izcīnīja Vecumnieku komandas volejbolisti, kas finālā ar 3:1 uzvarēja RTU komandu. Par labāko volejbola kluba Ventspils spēlētāju finālspēlēs tika atzīts Andis Bertāns.

VK Ventspils sastāvā šajā sezonā spēlēja Matīss Kaņeps, Toms Šepte, Mārtiņš Gecs, Kārlis Kauliņš, Valters Gertners, Andis Bertāns, Andrejs Černuho, Andis Bogdānovs, Arvis Anderšmits, Askolds Jāvalds, Edgars Rutkis, Reinis Grīnbergs, Jevgeņijs Sikuriņecs un Kristaps Šepte. Komandas galvenais treneris Māris Bite.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: