Vakar Ventspils ostā valdīja liela rosība, muitniekiem un robežsargiem cauri muitai bija operatīvi jāizlaiž trīs Āfrikas ziloņi, kuriem bija jāsteidzas uz Rīgas Cirka izrādi.

Lai ziloņus ar prāmi attransportētu līdz Latvijai, likstas netrūka. Vispirms bija plānots no Vācijas ar prāmi doties līdz Liepājai, taču tas dzīvniekus uz klāja neuzņēma. Tad nu ostā nācās veselu diennakti gaidīt līdz Ventspils prāmim, kurš turklāt stipri kavējās. Arī pats ceļš nav viegls – jūrā jāpavada vismaz 27 stundas. Lielā kavēšanās radīja pamatīgu stresu – prāmis Ventspilī ienāca deviņos no rīta, bet jau sešos vakarā milzeņiem bija jāuzstājas Rīgas Cirkā.

 

Ziloņus uz Latviju atveda pazīstamais cirka mākslinieks Sonijs Frankelli, kurš ir ziloņu dresētājs jau ceturtajā paaudzē. Frankellli raizējās, ka viņa mīluļiem ir auksti, tāpēc pat uz prāmja fūres durvis vaļā neatvēra. Līdz ar to, pašus ziloņus nevienam ieraudzīt neizdevās, vien varēja manīt, kā no dzīvnieku mīņāšanās pamatīgi šūpojas konteiners. Frankelli atklāja, ka divi ziloņi ir 30 gadus veci, bet vienam ir 25 gadi. Ziloņi dzīvo vidēji 50 līdz 70 gadus.

 

Prāmju līnijas Ventspils ostā apkalpo Noord Natie Ventspils Terminals.Termināļa komercnodaļas vadītājs Artis Šenkevics atzīst, ka šādas dzīvas kravasuzņēmuma praksē ir neierasta lieta. Kolēģi vien atceras, ka pirms vairākiem gadiem, ar prāmi ostā ieradās kāds pasaules apceļotājs ar ēzelīti.

 

Rīgas Cirka sabiedrisko attiecību speciāliste Agita Pudule apliecināja, ka ziloņi veiksmīgi nokļuvuši līdz Rīgai. Viņa stāsta, ka ziloņi cirkā nav redzēti sešus gadus, tādēļ šis notikums ir īpašs. Ar savu draudzīgo un rūpju pilno attieksmi pret saviem lielajiem dzīvniekiem vācu mākslinieks Frankelli ir kļuvis par vienu no labākajiem ziloņu dresētājiem pasaulē. Viņš ir guvis augstākos apbalvojumus Starptautiskajā Montekarlo cirka festivālā, kā arī citos festivālos. Ar savu Āfrikas ziloņu atrakciju viņš ir apceļojis gandrīz visu pasauli un guvis skatītāju nedalītu mīlestību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: