Ventspilniece Luīze Šepte vien pagājušā gada nogalē pievienojās Dienvidfloridas Universitātes komandai Bulls, bet jau pēc dažām dienām debitēja tās sastāvā, drīz vien arī izceļoties ar atmiņā paliekošu statistiku.

«Trīs mēnešu laikā piedzīvots ļoti daudz. Atlidoju 26. decembrī, patrenējos trīs treniņos un 30. decembrī jau piedalījos savā pirmajā spēlē. Tas, ja godīgi, bija liels izaicinājums un arī pagodinājums, ka treneris man jau uzticējās. Protams, komandā bija problēmas, jo daudzas bija iedzīvojušās traumās, tomēr treniņos darīju visu, lai pierādītu, ka varu būt laukumā nevis tāpēc, ka nav, kas spēlē, bet tāpēc, ka varu palīdzēt savai komandai, vispirms jau aizsardzībā. Iespēja tikt pie ilgākām spēles minūtēm noteikti palīdzēja pierast pie šī basketbola, ko var izdarīt, tikai esot laukumā. Tomēr ir atšķirības noteikumos, spēles sistēmās, tāpēc bija labi, ka treneris mani turēja laukumā, jo ar katru minūti varēju arvien vairāk adaptēties,» atzīst jaunā basketboliste.

Sākums nebija viegls, jo komandas sastāvs dila, bet atlikušajām spēlētājām vajadzēja laiku, lai saspēlētos. Galu galā treneris Hosē Fernandess, kurš šajā sezonā tika pie savas 350. uzvaras studentu čempionātā, nolēmis kardināli kaut ko mainīt, pārkārtojot treniņu grafiku. «Jau 6 no rīta vajadzēja iet uz svariem, pa dienu bija individuālais, bet vakarā komandas treniņš. Man tas bija kas jauns, turklāt to izbaudīju jau savā otrajā nedēļā šeit. Tomēr to neuztvēru kā sodu, bet kā iespēju trenēties un kļūt labākai, un tas mums tiešām arī noderēja. lai palīdzētu komandai. Mēs beidzot sapratām, uz ko esam spējīgas, un beidzot spēlējām savu spēli,» spriež Luīze. Janvārī un februāra sākumā komanda piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, bet regulārās sezonas noslēgums jau bija krietni labāks. Galu galā Bulls jau sesto reizi pēc kārtas nonāca AAC konferences pusfinālā, tomēr tajā spēki gan bija galā – zaudējums ar 45:81.

Šeptei 29 minūtēs pie punktiem tikt neizdevās, toties viņas rēķinā piecas atlēkušās bumbas, divas pārķertas piespēles un divi bloķēti metieni, kas jau kļuvuši par ventspilnieces firmas zīmi. Trīs spēlēs viņai izdevies sāncenšu metienus bloķēt pat četras reizes, tajā skaitā konferences ceturtdaļfinālā. Luīze savā debijas sezonā piedalījās 19 spēlēs (vidēji 5,2 punkti, 3,5 atlēkušās bumbas), bet šajā pavasarī cer uzspēlēt vēl. Pirmdien tiks nosauktas 16 komandas, kas startēs īpašā valsts mēroga turnīrā, kurā piedalās nacionālā čempionāta izslēgšanas spēlēs neiekļuvušās vienības. «Ļoti ceru, ka tiksim pie iespējas un mums izdosies aizkļūt pēc iespējas tālāk, lai pirmo sezonu pabeigtu uz labas nots un ar gandarījuma izjūtu,» atzīst Luīze.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: