Sestdien, 16. martā, Dānijas pilsētā Silkeborgā sāksies pasaules čempionāts kērlingā sieviešu komandām, kur pasaules elites grupā līdz ar 12 valstu komandām cīnīsies arī Latvijas izlase ar divām Ventspils kērlinga kluba spēlētājām – Santu Blumbergu un Tīnu Siliņu sastāvā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase (skips - Iveta Staša-Šaršūne, vice skips - Santa Blumberga, Ieva Krusta, Evelīna Barone un Tīna Siliņa) pagājušā gada novembrī Tallinā izcīnīja nozīmīgāko sasniegumu Latvijas kērlinga vēsturē — piekto vietu Eiropas čempionātā, ar šo panākumu vienlaicīgi izcīnot arī Latvijai tiesības piedalīties 2019. gada pasaules čempionātā Dānijā.

Komandai pašai gan tiesības uz startu pasaules čempionātā nācās vēl februāra sākumā aizstāvēt arī Latvijas čempionātā, kur izcīnītās zelta medaļas deva ceļazīmi uz Dāniju.

Pasaules pamatturnīrā komandas izspēlēs pilna apļa spēles - septiņās dienās būs jāaizvada īsts spēļu maratons - 12 spēles. Pēc tā rezultātiem divas labākās komandas uzreiz iekļūs pusfinālā, bet atlikušās divas vietas uz pusfinālu izspēlēs pamatturnīra trešās līdz sestās vietas ieguvējas.

Latvijas izlases spēļu kalendārs: (pēc Latvijas laika)

Sestdien, 16. martā

Plkst. 15 Vācija—Latvija

Plkst. 20.30 Zviedrija—Latvija

Svētdien, 17. martā

Plkst. 20 Latvija—Kanāda

Pirmdien, 18. martā

Plkst. 10 Ķīna—Latvija

Plkst. 20 Latvija—Skotija

Otrdien, 19. martā

Plkst. 15 Latvija—Dānija

Plkst. 20 Šveice—Latvija

Trešdien, 20. martā

Plkst. 15 Latvija—ASV

Ceturtdien, 21. martā

Plkst. 10 Latvija—Japāna

Plkst. 15 Somija—Latvija

Piektdien, 22. martā

Plkst. 10 Latvija—Dienvidkoreja

Plkst. 15 Krievija—Latvija

Pasaules čempionāta kērlingā spēlēm var sekot līdzi Pasaules kērlinga federācijas interneta mājaslapā - http://www.worldcurling.org/wwcc2019, kā arī Latvijas kērlinga asociācijas mājaslapā – http://www.curling.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: