Latvijas komandu čempionāts novusā noslēdzās ar ļoti labiem Ventspils komandu rezultātiem, bet uzreiz pēc tā startējis čempionāts novusa dubultspēlēs, kurā vīriešu turnīrā aizvadītas astotdaļfināla spēles.

Komandu čempionātā Virslīgā nākamajā sezonā atkal spēlēs divas mūsu pilsētas komandas, turklāt Ventspils (attēlā) to atkal sāks čempionu godā.

Ventspils, ko šosezon pastiprināja Talsu leģionāri Aldis Bišofs un Ritvars Stalidzēns, līdz pēdējai spēļu dienai bija ne vien cīnījusies bez zaudējumiem, bet arī savākusi maksimālo punktu summu. Šī tradīcija netika lauzta līdz pat čempionāta beigām – 15 uzvaras, 45 punkti, tuvākie sāncenši apsteigti par deviņiem un otro gadu pēc kārtas pacelts Latvijas čempionu kauss! Talsenieku pienesums komandā bija tiešām jūtams, jo Stalidzēns ar 100 punktiem (83% no visiem iespējamajiem) bija labākais ne vien komandā, bet arī visā turnīrā, bet Bišofs sekoja tūlīt aiz viņa ar 91 punktu. 83 punktus komandas katlā ielika Raivo Bumbieris. Čempionu komandā spēlēja arī Kaspars Leitis, Raimonds Leitis, Ivars Jansons, Kaspars Knipens, Guntars Šūlmeistars un Dainārs Plūme. Virslīgas bronzas medaļu izcīnīja Kuldīgas Elvi ar ventspilnieku Aivaru Pētersonu sastāvā, kurš ar 82 punktiem bija produktīvākais komandas spēlētājs.

Dāmu līgā Ilze Čakle, Janīna Kesenfelde, Ilona Indrāne, Līga Leite un Dzintra Kraule pagājušajā sezonā izcīnīto sudrabu nomainīja pret bronzu, kas turklāt tika dalīta ar jelgavniecēm, taču uzvara savstarpējā cīņā trešo vietu deva mūsējām. Produktīvāko sniegumu čempionātā demonstrēja Kesenfelde ar 62 punktiem, Čakle sakrāja 50, bet Indrāne – 47 punktus.

Savukārt vīru 1. līgas drāma atrisinājās ar Kursas MRU uzvaru. Pirms pēdējās kārtas uz godalgām un atgriešanos Virslīgā pretendēja piecas komandas, bet visveiksmīgāk ar šo uzdevumu tika galā tieši ventspilnieki, ne vien nosargājot vietu trijniekā, bet arī kļūstot par 1. līgas čempioniem. Komandā spēlēja Imants, Jānis, Aivars (79) un Aivis Čakļi, Bruno Hofmanis, Arvīds Reinbergs (88), Māris Reinbergs un Vladimirs Rusakovs.

Vīru dubultspēļu astotdaļfinālā pie galdiem stājās 122 pāri, kas pēc reģionālā principa bija sadalīti 11 grupās. Pašreizējie čempioni Raivo Bumbieris un Kaspars Leitis spēlēja Saldū, kur spraigā cīņā ar mājiniekiem Aigaru Aleksandrovu un Jāni Krūzbergu prata izcīnīt pirmo vietu. Pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu šajā grupā paņēma Imants Čaklis un Arvīds Reinbergs, tikai par punktu apsteidzot divus konkurentus. Liepājas posmā sešniekā izdevās iekļūt tikai vienam Ventspils duetam, jo piekto vietu izcīnīja Bruno Hofmanis un Vladimirs Rusakovs, un līdzīgs mūsējiem sniegums arī Talsos. Ceturtajā vietā šajā turnīrā finišēja Kaspars Knipens un Guntis Šūlmeistars, bet ceturtdaļfinālam kvalificējās arī Aivars Pētersons, kurš spēlē kopā ar kuldīdznieku Ģirtu Biksi – viņiem sestā vieta.

Ceturtdaļfinālā, kas risināsies 23. martā, spēlēs 72 dueti, kas būs sadalīti četrās apakšgrupās, bet pusfinālā, kurā viena no divām grupām spēlēs Ventspilī, iekļūs desmit labākie pāri no katras. Jaukto pāru čempionāts startēs 6. aprīlī ar ceturtdaļfinālu, un Ventspili tajā pārstāvēs Līga un Kaspars Leiši, Ilze un Imants Čakļi, kā arī Janīna Kesenfelde un Raivo Bumbieris. Dāmu čempionāta pirmā kārta risināsies 13. aprīlī, un tai gatavojas Kesenfelde, kas spēlēs kopā ar aizputnieci Ilonu Indrāni, kā arī Leites un Čakles duets.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: