Šorttrekists Roberto Puķītis, kurš pagājušā gada novembrī paziņoja par savas karjeras pārtraukšanu vismaz uz laiku, saņēmis divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga kodeksa noteikumu pārkāpumu.

Latvijas Antidopinga komisijas vēstuli ar šo lēmumu Puķītis ceturtdien publicēja savā Facebook profilā, taču vēlāk to izdzēsa. Lēmumā teikts, ka sportists pārkāpis kodeksa 2. panta 2.4. punktu, kas skan sekojoši: «Ja reģistrēto pārbaužu sarakstā reģistrēts sportists divpadsmit mēnešus ilgā laika posmā jebkādā kombinācijā trīs reizes nav izpildījis prasību ierasties uz pārbaudēm un/vai prasību sniegt nepieciešamo informāciju, tas ir antidopinga noteikumu pārkāpums.» Par šo pārkāpumu sportistam uz diviem gadiem liegta dalība sacensībās, tiesa, diskvalifikācijas viens gads jau ir aizvadīts, jo tā, ja vien dokumentā nav kļūdas, piešķirta jau no 2018. gada 25. janvāra.

Jāpiebilst, ka pagājušā gada februārī Puķītis startēja Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās izcīnīja 11. vietu 1000 un 1500 metru distancēs. Pēc olimpiskajām spēlēm Puķītis pavēstīja par vēlmi startēt zem citas valsts karoga, vēlāk mainīja domas un uzsāka treniņus Jelgavā, taču rudenī paziņoja par karjeras noslēgšanu.

Antidopinga komisijas lēmumu iespējams pārsūdzēt 21 dienas laikā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Māris 15.03.2019, 15:47:45

    Lai čalim veicas citas valsts izlasē.Ik pa laikam jau izskan doma, te startēšu, te nestartēšu, te gribu, te varu, nevaru.Tagad vismaz tas jautājums noņemts no dienaskārtības.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: