Šorīt pie Saeimas pulcējušies aptuveni 2000 izglītības darbinieku, vienojoties prasībā par iepriekš apstiprinātā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafika pildīšanu tam paredzētajos termiņos.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētajā protesta akcijā piedalās pedagogi no visas Latvijas, par ko liecina arī viņu līdzpaņemtie plakāti ar pārstāvēto izglītības iestāžu vai pašvaldību nosaukumiem.

Protesta dalībniekiem līdzi ir daudz zilu balonu, uz kuriem rakstīts "750 EUR" - summa par likmi, kas saskaņā ar grafiku pedagogiem būtu jāsaņem jau šī gada 1. septembrī.

Virkne protestējošo rokās esošo plakātu vēsta par to, ka šī rīta akcija ir kā "klusums pirms vētras", tādējādi norādot uz iespējamu pedagogu streiku, ja netiks pildīts grafiks. Protesta akcijā netiek izmantoti saukļi, tās dalībnieki neizkliedz dažādus aicinājumus, bet pieturās pie "klusuma stratēģijas".

Uz plakātiem rakstīts arī aicinājums deputātiem ievērot pašu pieņemtos likumus, vienlaikus uzsverot, ka valstī nedrīkst veidoties situācija, ka kādi likumi tiek pildīti, bet kādi - ne.

Protesta sākumā pie akcijas dalībniekiem bija devies arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Ejot cauru pedagogu pūlim, viņš vairākkārt apstājās, lai uzrunātu un uzklausītu protestējošos izglītības darbiniekus.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga jau iepriekš skaidroja, ka valdības nostāja, nepildot iepriekš apstiprināto pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, spiedusi skolotājus doties ielās.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -7
    cits kurzemnieks 20.03.2019, 11:14:43

    Ja visi minimālās algas saņēmēji izies ielās,tad Latvijā būs MAIDANS.
    Kā arī,ja visi minimālās algas saņēmēji saņemtu pedagogu vidējo (pretīgs formulējums,bet šoreiz vietā),tad dzīves līmenis būtu reāla darba darītājiem tuvu tam,kāds tas ir normālās ES valstīs.

  • -4
    SiltaSirsnina 20.03.2019, 11:36:39

    Skolotājiem algas sen bija jāpaceļ!

  • -1
    Dajūsko 21.03.2019, 11:13:54

    Paga paga, vakar viena televizorā izpļāpājās, kādu naudu saņem uz rokas (uz rokas!) - 750 eiro! Ahreņeķ, un tad vēl bļauj, ka par maz! Būtu vismaz paklusējusi, nekauņa. Un tā ir tikai tāda visai zema alga učenēm.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: