Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts”, atsaucoties uz Pārventas pamatskolas aicinājumu, viesojās pie 1. klases skolēniem, lai pārrunātu ar atkritumu apsaimniekošanu saistītus jautājumus.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts“ labprāt viesojas skolās, lai ar skolēniem pārrunātu pareizu atkritumu apsaimniekošanu, mudinot domāt par veidiem, kā katrs no mums var rīkoties, lai mazinātu atkritumu negatīvo ietekmi uz vidi. Atkritumu apsaimniekošana ir visai sarežģīts process, tādēļ jaunas zināšanas skolēniem palīdz apgūt pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” un Ventspils pilsētas domes sadarbībā ar SIA “Aspired” izveidotais animācijas video, kas vienkāršā veidā pastāsta par atkritumu apsaimniekošanas procesu Ventspils pilsētā.

Viesojoties Pārventas pamatskolā, ar pirmklasniekiem pārrunāja svarīgāko par atkritumu apsaimniekošanu, piemēram, par to, ka šķirojot var iepakojumam dot jaunu dzīvi, ka svarīgi atkritumus neizmest tam neparedzētās vietās, īpaši tad, ja runa ir par bīstamiem atkritumiem. Jaunās zināšanas palīdzēja nostiprināt animācijas video stāstītais par atkritumu apsaimniekošanas procesu Ventspils pilsētā. Šķiroties skolēni piekrita tuvākajā laikā apmeklēt arī skolai tuvumā esošo šķiroto atkritumu savākšanas laukumu Siguldas ielā 8a.

Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ar gandarījumu atzīst, ka skolēniem ir labas priekšzināšanas vides jautājumos un tas dod pamatotu cerību, ka jaunā paaudze pret vidi izturēsies ar lielu atbildību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: