Ventspils Augstskolas futbolisti Latvijas 1. līgas čempionātā telpu futbolā pēdējā mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti ar Rietumu konferences līderiem Nikers un tā nodrošināja vietu pusfinālā.

Pirms šī mača VeA un Tukumu komandu, kas ieņēma otro vietu turnīra tabulā, šķīra viens punkts, bet tukumniekiem spēļu vairs nebija, tā kā viss izšķīrās Ventspilī, kur viesojās Kuldīgas Nikers. Kuldīdznieki jau bija nodrošinājuši pirmo vietu Rietumu konferencē, bet ventspilniekiem vajadzēja vismaz punktu, lai tiktu otrajā vietā un iekļūtu 1. līgas pusfinālā.

Kuldīdznieki ieradās astoņu spēlētāju sastāvā, taču ierindā ija visi labākie, kas nozīmēja, ka viegla spēle VeA negaida. Mača sākumā bumbu vairāk kontrolēja viesi, arī veidojot vairāk bīstamu momentu, bet puslaika vidū arī atklājot rezultātu – Aleksandrs Vlasovs tika galā ar pirmo sitienu, bet pie atsistās bumbas pirmais tika Kristaps Priedēns un bija precīzs.

Gan pirmā puslaika noslēgumā, gan otrajā VeA netrūka momentu, lai arī pašiem gūtu vārtus, taču teicami Nikers vārtos darbojās Artūrs Cīrulis, Pusotru minūti līdz mača beigām VeA paņēma pārtraukumu, sazīmēja taktiku un spēlē atgriezās ar pieciem laukuma spēlētājiem un bez vārtsarga. Risks attaisnojās – 53 sekundes līdz spēles beigām bumba pie tukša vārtu stūra nonāca pie Dmitrija Kovaļova, kurš savu iespēju garām nepalaida, panākot izlīdzinājumu. Pēdējās sekundēs VeA bija arī iespēja izraut uzvaru, taču atkal Nikeru glāba Cīrulis, taču ventspilniekiem pietika arī ar neizšķirtu.

VeA Rietumu konferencē finišēja otrajā vietā un 1. līgas pusfinālā tiksies ar Austrumu konferences uzvarētājiem RSU/BAO-Dobele, bet Nikers – ar TFK Salaspils.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Latvija pāri visām! 04.03.2019, 10:24:18

    malači!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: