Latvijas Mākslas akadēmijā šovakar plkst.21.15 notiks balvas "Kilograms kultūras 2018" pasniegšanas ceremonija. Balvai nominēta arī Popes muiža.

Svinīgā ceremonija tiešraidē būs skatāma LTV pirmajā kanālā un vietnē "RePlay.lv", kā arī klausāma "Latvijas Radio" ēterā.

Balvas tiks pasniegtas vairākās kategorijās – literatūras, teātra, vizuālajā mākslā, mūzikas, kino, kategorijās "Mantojums", aizvadītā gada "Pārsteigums", "Notikums" un "Kultūrvietas".

Popes muiža balsojuma rezultātā tika iekļauta konkursa finālā, kur par aizvadītā gada "Kultūrvietas" titulu tika nominēti arī kinoteātris "Splendid Palace", Latgales vēstniecība "Gors", Vecauces evaņģēliski luteriskā baznīca un Gulbenes novada Stradu pagasta autobusu pietura "Šķieneri".

Balvas žūrijā darbojas sabiedrisko mediju kultūras jomas profesionāļi - LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Eva Johansone, Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, "Latvijas Radio" programmas "Klasika" direktore Gunda Vaivode, kā arī Latvijas Radio programmu vadītāji un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska un Toms Treibergs.

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un "Lsm.lv". Pirmo reizi balva pasniegta 2012. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: