Ventspilī aizvadīts pēdējais Danubia kausa izcīņas posms šorttrekā, kurā noskaidroti visi Eiropas kausa dalībnieki, starp kuriem būs arī vairāki jaunie ventspilnieki.

Ventspilī pēdējā iespēja nonākt Eiropas kausa dalībnieku vidū bija C un D grupas slidotājiem, bet uz ledus izgāja arī E grupas sportisti, turklāt mājinieku līdzjutējiem bija pamatotas cerības uz labiem rezultātiem. Ceļazīmi uz Eiropas kausu saņem Danubia kausa izcīņas katras vecuma grupas desmit labākie sportisti un tik pat šorttrekistu no Starclass seriāla, kurā sacenšas Rietumeiropas valstis.

C grupas junioru mačos uz augstām vietām pretendēja pat vairākas mājinieces, bet pēc 1500 un 500 metru distancēm vadībā bija Anna Jansone ar divām uzvarām un pagājušā gada Eiropas kausa ieguvēja D grupā Alīna Usatova ar divām otrajām vietām. 1000 metros vairāk paveicās grupas debitantei Usatovai, kura jau no pirmajiem metriem izvirzījās vadībā un pirmā arī finišēja. Jansone distances vidū pēc sadursmes ar polieti Mariju Dobošu krita. Polijas šorttrekistei vēlāk par bīstamu rīcību tika piešķirta dzeltenā kartīte, par ko viņa tika nobīdīta uz distances pēdējo vietu, bet Annai ceturtā vieta maksāja uzvaru šajā posmā.

Par posma uzvarētāju kļuva Alīna, kurai trešā vieta arī sezonas kopvērtējumā, Anna ieņēma otro vietu un triumfēja seriāla kopvērtējumā, bet sestā bija Daniela Aņikeviča, kura līdz ar to arī ir nopelnījusi tiesības doties uz Eiropas kausa izcīņu. Neveicās vēl vienai Ventspils sporta skolas Spars slidotajai Marijai Borodovskai, kura īsti pirms mačiem saslima un kādu laiku nevarēja trenēties. Posmā viņai 11. vieta (labākais rezultāts 5. vieta 1000 metros), bet sacensību kopvērtējumā vieta aiz pirmā desmitnieka.

Jāpiebilst, ka Ventspils C-D grupu stafešu komandu cīņā Ventspils trio Jansone, Usatova, Borodovska uzrādīja labāko rezultātu, bet nākamajā sezonā šī komanda cer arī piedalīties junioru pasaules čempionātā.

Zēnu C grupas mačos dominēja viesi, bet D grupā otro vietu kopvērtējumā izcīnīja ventspilnieks Maksims Soleičuks, kurš bija labākais 1000 metros, bet septītajā vietā ierindojās viņa kluba biedrs Valters Kanbergs. Abi šie šorttrekisti tāpat piedalīsies Eiropas kausa izcīņu. D grupā meitenēm labākā no mājiniecēm bija Laura Petroviča, kurai sudrabs 777 metru distancē, bet 500 metros un tūkstotī līdz pjedestālam nedaudz pietrūka. Sacensību kopvērtējumā viņai ceturtā vieta, bet desmitajā ierindojās Elīna Kičigina.

Jaunākajā grupā dominēja Ventspils jaunie šorttrekisti. Zēnu mačos trīs pirmās vietas un uzvara arī kopvērtējumā Timuram Šafranskim, bet meiteņu sacensībās stabilitāte uzvaru kopvērtējumā nodrošināja Kamillai Salmiņai. Uzvarēt viņai izdevās vien 222 metru distancē, bet pārējās divās ventspilniece bija otrā, summā tomēr sakrājot lielāko skaitu punktu, jo lietuviete Valentīna Levickīte divām uzvarām pievienoja vienu piekto vietu. Trešā šīs grupas kopvērtējumā vēl viena Spara pārstāve Sofija Seļezņova.

Jau iepriekš ceļazīmi uz Eiropas kausa izcīņu bija nopelnījuši ventspilnieki Kārli un Roberts Krūzbergi un jelgavnieks Reinis Bērziņš. Jāpiebilst, ka galējais kopvērtējums un Eiropas kausa dalībnieku skaits vēl var tikt precizēts.

Sacensības no 22. līdz 24. martam risināsies Vācijas pilsētā Rostokā.

Foto no sacensību pirmās dienas ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: