Sestdien un svētdien Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā risināsies Baltijas valstu ziemas čempionāts loka šaušanā, un pie mums šāda līmeņa sacensības notiks pirmo reizi.

Sacensību atklāšana notiks 29. janvārī plkst. 09.45, bet mačos piedalīsies deviņi sporta klubi no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Kopā plānoti 72 dalībnieki. Sacensību dalībnieki startēs loka šaušanā 25m un 18m distancē. Sacensības organizē Latvijas Loka šaušanas federācija sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju, Sporta Federāciju padomi, Sporta pārvaldi, SK Amazones un SK Odisejs.

Svētdien pēc Baltijas valstu ziemas čempionāta loku šaušanā notiks bērnu loku šaušanas sacensību 1. posms „Mani pirmie starti”. Sacensībās piedalīsies bērni vecumu grupā no 7 līdz 12 gadiem. Skatītājiem ieeja bez maksas.

Ventspilī pēdējos trīs gadus aktīvi darbojas loka šaušanas klubs Odisejs, kurš dibināts 2006. gadā ar mērķi popularizēt sporta loka šaušanu. Pirmajās sacensībās klubs piedalījās 2007. gadā Lietuvā, bet pēc tam kluba biedri startējuši dažādos starptautiskos un pašmāju turnīros. Kluba biedri īsā laikā sasnieguši labus rezultātus un kļuvuši par sporta meistaru kandidātiem, turklāt veiksmīgi startē arī kluba mazie loka šāvēji. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: