Ventspils tiesai jau devīto reizi nācās atlikt lietu, kurā par testamenta viltošanu apsūdzēta Baiba, kura ir viena no trim apsūdzētajiem arī viltoto vekseļu krimināllietā.

Testamenta viltošanas civillietas izskatīšanu tiesa nevar uzsākt jau trīs gadus, jo katru reizi kaut kas atgadās. Vairākas reizes apsūdzētā pēkšņi saslimusi, trīs reizes uz sēdi neieradās viņas advokāts. Bet šajā reizē, dienu pirms tiesas sēde, apsūdzētā lauzusi līgumu ar savu advokātu, tādēļ viņai nepieciešams laiks, lai atrastu jaunu.

 

Gan prasītājas aizstāve, gan tiesa uzskata, ka apsūdzētā apzināti novilcina lietas izskatīšanu. Cietušās advokāte uzsvēra, ka prasītājs uz katru tiesu ir ieradies un katru reizi spiests apmaksāt tiesas izdevumus, kas saistīti par tiesas pavēstu izsūtīšanu. Viņasprāt, apsūdzētā ir pārkāpusi jebkuras godprātības robežas un visiem iespējamiem līdzekļiem cenšas lietu novilcināt.

 

Tomēr tiesai arī šoreiz nācās pārtraukumu izsludināt, lai apsūdzētajai nodrošinātu Satversmē garantētās tiesības uz aizstāvi. Taču Baiba tika brīdināta, ka nākamo reizi viņas prasības par tiesas atlikšanu vairs netiks apmierinātas.

 

Strīds notiek par aptuveni 100 tūkstošu latu vērtas mājas Peldu ielā mantošanas tiesībām. Māju, tās īpašnieks Valdis testamentā novēlēja savai ilggadējai draudzenei Zentai, šobrīd jau sirmai kundzei. Testaments pie notāra tika apstiprināts 2007. gada augustā. Taču jau pēc mēneša uzradās cits testaments, kurš tika parakstīts un apstiprināts ar liecinieku parakstiem privātā kārtā, un tajā par vienīgo mantinieci iecelta Baiba. Zīmīgi, ka Baibas liecinieks ir viltoto vekseļu krimināllietā līdzapsūdzētais Andis, kā arī Kārlis. Likumīgā mantiniece ir pārliecināta, ka Valda paraksts uz testamenta ir viltots.

 

Baiba apgalvojusi, ka Valdi pazīst jau kopš 1991. gada – viņa viņu kopusi, gādājusi malku, vedusi pie daktera un visādi citādi palīdzējusi. Taču neviens no Valda paziņām un tuviniekiem Baibu nekad agrāk nebija redzējuši, tai skaitā Valda ārstējošais dakteris. Prasītājas meita apgalvo, ka uz gultas gulošo Valdi pamatā kopusi viņas māte Zenta, un bieži vien arī viņa mātei palīdzējusi. Turklāt mājas atslēga bijusi tikai pie Zentas.

 

Jau rakstījām, ka vekseļu lietas ietvaros, Baiba ir apsūdzēta par vēl vienas mājas piesavināšanos Kalna ielā. Pēc prokurora apsūdzībām izriet, ka Andis kādam ventspilniekam piešķīra 100 latu lielu aizdevumu, kuru viņš nespēja atmaksāt. Izmantojot slimā vīrieša bezpalīdzības stāvokli un uzticēšanos, viņš tika aizvests pie notāra, lai it kā apstiprinātu parāda atmaksu.

 

Taču patiesībā cietušais neko nenojaušot parakstīja pilnvaru uz Baibas vārda, dodot viņai tiesības rīkoties ar viņa nekustamo īpašumu. Baiba māju it kā pārdeva Andim un tagad īpašums ir uz viņa vārda reģistrēts zemesgrāmatā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: