Ventspils Augstskolas komanda LBL 2 turnīrā pirmajā jaunā gada spēlē savā laukumā pieveica pašreizējos līderus Kandava/COMPOR spēlētāju.

Ventspils Augstskolas basketbolisti LBL 2 otro posmu uzsāka vēl pirms gadumijas, kad viesojās Saldū un piedzīvoja iespaidīgu zaudējumu ar 81:101. Jaunā gada pirmā spēle arī solīja nopietnu pārbaudījumu, jo ciemos brauca līderi – Kandavas basketbolisti, kuru rēķinā deviņos mačos bija septiņas uzvaras. VeA kontā joprojām bija trīs no pirmā posma līdzi paņemtie panākumi, bet, lai izslēgšanas spēles sāktu pret potenciāli vājāku sāncensi, uzvaru skaitu, protams, nepieciešams palielināt. Un šī plāna pildīšana tika sākta jau gada pirmajā mačā.

Pēc desmit spēles minūtēm ar divu punktu pārsvars bija Kandava/COMPOR spēlētājiem, kas arī guva otrās ceturtdaļas pirmos četrus punktus (15:21). Ceturtajā minūtē viesi bija vadībā ar 26:22, bet tad iespaidīgu izrāvienu veica ventspilnieki. To sāka Kristapa Ķilpa tālmetiens un noslēdza divi Ralfa Lāča soda metieni, bet kopīgiem spēkiem komanda bija sametusi 15 punktus pēc kārtas! Otrā puslaika pirmo četru minūšu laikā viesi gan prata izlīdzināt rezultātu – pamodās LBL 2 decembra labākais spēlētājs Guntars Strāķis, viņam piebalsoja Kandavas ventspilnieks Jānis Zemels un tablo jau vēstīja, ka rezultāts ir 39:39.

Viesu degsmi piebremzēja divi Kārļa Bērziņa tālmetieni, kas neatļāva sāncenšiem atrauties, bet ceturtdaļas izskaņā vadību atkal pārņēma VeA – 56:51 pirms izšķirošajām desmit minūtēm. Viesus arī tajās uz priekšu vilka Zemela un Strāķa duets, bet ventspilnieki kopīgiem spēkiem vāca gan punktus, gan kļūdas. Nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms mača beigām pēc ilgāka pārtraukuma priekšā tika kandavnieki (70:72), bet Kristapa Čavara divi un Ķilpa trīs punkti atjaunoja VeA vadību.

Pēdējā minūtē kļūdas pieļāva abas komandas, viesi arī pamanījās netrāpīt soda metienus brīdī, kad VeA bija vadībā ar 75:74, bet par mača varoni varēja kļūt Zemels, kuram izdevās apzagt mājinieku, bet sekmīgi noslēgt uzbrukumu gan ne. Punktu mačam ar neprecīza soda metiena pielabošanu pielika Agris Stankevics – 77:74! Ķilpa kontā 19 punktu, bet viesiem 17 sameta Zemels.

VeA rēķinā tagad ir četras uzvaras un tikpat daudz zaudējumu, taču arī par vienu vai diviem mačiem mazāk nekā lielai daļai tabulā augstāk esošo komandu. Nākamo maču studenti aizvadīs 15. janvārī, kad viesosies Ķekavā (6–2), bet savā laukumā 19. janvārī viņi uzņems OC Limbaži spēlētājus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: