Olimpiskajā centrā "Ventspils" veikti ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumi, kas ļaus krietni ieekonomēt elektrību un apkures izdevumus.

Lai uzlabotu ēku energoefektivitāti, Olimpiskā centra administrācijas ēkai 2018. gada nogalē nomainīti 44 logi. Logu nomaiņas izmaksas sastādīja 32 670 eiro. Tāpat energoefektivitātes uzlabošanai tiek mainīts Basketbola halles telpu apgaismojums, esošo dienasgaismu un kvēlspuldžu apgaismojumu nomainot uz mūsdienīgu LED apgaismojumu (260 gaismekļi), kas ļauj ietaupīt līdz 53% patērētās elektroenerģijas.

Saskaņā ar LR Energoefektivitātes likumu Olimpiskajam centram “Ventspils” kā lielajam energoenerģijas patērētājam ir izstrādāta energopārvaldības politika 2017.- 2022. gadam. 2018. gadā Olimpiskais centrs “Ventspils” ir saņēmis sertifikātu, kas apliecina, ka uzņēmumā veikts audits par energopārvaldības sistēmas atbilstību ISO 50001:2011 standarta prasībām. Energoefektivitātes uzlabošana ir nepārtraukts process, un uzņēmumam katru gadu ir jāveic sertifikāta uzturēšanas audits, bet reizi trīs gados ir jāveic resertifikācija. Tiem lielajiem energoenerģijas patērētājiem, kuri šādu sertifikāciju neveic, tiek piemērota energoefektivitātes nodeva 7% apmērā no iepriekšējā gada patērētās elektroenerģijas izmaksām. Veicot šo sertifikāciju, Olimpiskais centrs “Ventspils” ir atbrīvots no nodevas un ietaupa 24 700 EUR gadā.

Olimpiskais centrs “Ventspils” jau iepriekš bija veicis energoefektivitātes pasākumus sporta bāžu rekonstrukcijas un remontu darbu ietvaros: 2014. gadā tika veikta Ledus halles rekonstrukcija, kur tika nomainītas ventilācijas iekārtas un veikti uzlabojumi saldēšanas sistēmai, arī Basketbola hallē ir nomainīta ventilācijas sistēma, 2017. gadā ir veikta ventilācijas sistēmas nomaiņa Ūdens piedzīvojumu parkā, savukārt stadionā apgaismojums tika nomainīts uz LED spuldzēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: