Rudens pēdējās nedēļas nogalēs Ventspils novads tika pierūcinātas motoru skaņām, jo Zūrās un Jūrkalnē risinājās tradicionālais rudens motokross.

Zūru trasē, kas atrodas Ventas krastos, 46 motobraucēji no Latvijas un Lietuvas, septiņās dažādās klasēs sacentās par Zūru kausu. Neskatoties uz vēlā rudens laika apstākļiem, pasākums noritēja bez nokrišņiem. Par intersantu jaunumu pasākumā parūpējās Uldis Skujiņš, kurš uz Zūrām bija atvedis ne tikai motociklu rezerves daļas un aksesuārus, bet arī Suzuki markas krosa motociklu, kuru bija iespējams izīrēt visas dienas garumā. Diena iesākās ar trases iepazīšanu, uz kuru dalībniekus aicināja mūsu leģendārā Latvija motokrosa komentētāja Ērika Fogeļa nenogurdināmā un optimisma pilnā balss visos trases skaļruņos.

Pirmie dienu iesāka 65cm3 un 85cm3 klases braucēji. Par uzvarētāju 65cm3 klasē kļuva Ričards Dambergs, atstājot otrajā vietā Gustavu Grantiņu. 85cm3 klasē Zūras kausu izcīnija Ralfs Vidings. Otro un trešo vietu sadalīja Rodrigo Līvs-Birbels un Ralfs Narvītis. Viskuplāk pārstāvētā klase Zūrās bija iesācēji. 13 dalībnieku konkurencē visu goda pjedestālu aizņēma ventiņpuikas. Pirmo vietu izcīnija Oskars Ābele, Raitis Rijnieks ierindojās otrajā vietā, bet Amunds Bušmans bija trešais.

Hobby klasē par pārsteigumu parūpējās vietējās publikas mīlulis Eduards Rozenbergs, kurš pēc ilgas pauzes ne tikai kāpa uz motocikla, bet pamanījās uzvarēt pirmo braucienu. Otrajā braucienā Edžus tāpat vinnēja startu un izvirzījās vadībā, taču nedaudz pietrūka spēka, lai finišētu pirmais. Uzvaru izcīnīja Kristers Kalējs, bet Eduards Rozenbergs, līdzjutēju ovāciju pavadīts, kāpa uz goda pjedestāla sudraba pakāpiena. Jāpiebilst, ka Eduards bija šo pasākumu galvenais organizators. Trešo vietu šajā klasē ieguva Kristers Kravinskis.

Veterāniem pārliecinošu uzvaru abos braucienos izcīnīja motokluba Rodeo direktors Arvis Sanders, kurš arī bija absolūti ātrākais braucējs visā šajā pasākumā. Tālākās vietās ierindojās Romus Latakaitis un Guntis Spade no Jūrkalnes. Senioru konkurencē uzvarēja Jānis Vītols, Aleksandrs Markovs ieņēma otro vietu, bet jūrkalnietis Guntis Bērziņš bija trešais.

Amatieru klasē bez mūsu braucējiem uz goda pjedestālu tika arī Lietuvas motobraucēji. Pārliecinoši pirmais bija Jurģis Žukas, bet pārējās vietas sadalīja mūsu dienvidu kaimiņi Saimons Vespenderis un Mants Jozaitis. Visai interesantā gaisotnē tika pasniegtas balvas kopvērtējuma labākajiem. Ārā rā sāka krēslot, tāpēc sumināšana notika pie ieslēgtām gaismām, ko sarūpēja vairākas automašīnas. Sacensību noslēgumā visi tika cienātu ar garšīgu zupu, kura tapa uz ugunskura sacensību laikā.

Nedēļu vēlāk Jūrkalnē tika noskaidroti 2018. gada Ventspils novada kausa ieguvēji. Tāpat kā Zūrās, arī Jūrkalnē braucēji sacentās septiņās klasēs, tomēr šeit braucēju skaits bija krietni kuplāks. Bija sabraukuši vairāki Lietuvas pārstāvji, kā arī ieradušies meistarīgāki pašmāju braucēji. Arī Jūrkalni pāršalca Ērika Fogeļa entuziasmu pilnā balss, kas liecināja, par Jūrkalnē notiekošiem motokrosa svētkiem. Moto rezerves daļu tirgotājs Uldis Skujiņš arī uz Jūrkalni bija atvedis iznomājamo ''kaujas zirgu'', kurš šoreiz tika pie sava īslaicīgā īpašnieka.

Sacensības sāka 65cm3 un 85cm3 klases braucēji. 65cm3 klasē lielo kausu vinnēja Alberts Knapšis, otrais bija Ričards Dambergs, bet trešais – Emīls Ivanovs. Ventspilnieks Kristofers Kupelis palika uzreiz aiz goda pjedestāla. 85cm3 klasē pirmo vietu izcīnīja Roberts Lūsis. Ralfs Vidings un Rodrigo Līvs-Birbels sadalīja attiecīgi otro un trešo goda pjedestāla pakāpienus. Iesācēju klasē atkal dominēja ventspilnieki – otro uzvaru pēc kārtas svinēja Oskars Ābele, bet Amunds Bušmans savam izcīnītajam Zūru bronzas kausiņam, klāt pievienoja sudraba Ventspils novada kausu. Trešais bija Daniels Zauka.

Hobijnieki šoreiz bija viskuplāk pārstāvētā klase. Starp deviņpadsmit braucējiem ātrākais bija Kristers Kalējs, otrais bija Kristers Kravinskis, kurš varonīgi aizvadīja četrus braucienus, piedaloties arī Amatieru konkurencē, kur viņš ieņēma astoto vietu. Jānis Preiss kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Abu braucienu startus skaisti izcēla Eduards Rozenbergs un otrā braucienā pēc vinnētā starta pamanījās sveicienā pamāt ar roku skatītājiem. Diemžēl smagajās Jūrkalnes smiltīs viņš nespēja tikt uz pjedestāla, ieņemot vien septīto vietu.

Veterānu braucienos Rodeo komandas šefs Arvis Sanders kārtējo reizi apliecināja, ka ir ātrākais šajā klasē, izcīnot Ventspils novada lielāko kausu. Otro vietu ieņēma Lietuvas pārstāvis Šauļus Ļotisas, bet trešais bija jūrkalnietis Aldis Cērmanis. Senioriem par uzvarētāju kļuva Gints Uzars, atstājot aiz sevis Ritvaru Volfu un Alksandru Markovu. Guntis Bērziņš no Jūrkalnes šoreiz ieņēma ceturto vietu.

Amatieru klasē par uzvaru izvērtās čempionu cienīga milžu cīņa starp diviem Latvijas čempionātā startējošiem braucējiem. Pirmajā braucienā uzvaru svinēja Kārlis Kalējs, bet izšķirošajā otrajā braucienā un līdz ar to arī kopvērtējumā ātrāks bija Mairis Pumpurs, kurš šosezon paguva piedalīties starptautiskajās jauniešu sacensībās Yamaha Cup Itālijā. Trešais bija šīs klases Zūru sacensību uzvarētājs Jurģis Žukas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: