Noslēdzies Norvēģijas čempionāts futbolā, kura spēcīgāko līgu tomēr nāksies pamest bijušajam Ventspils futbolistam Adelekem Akinjemi un viņa jaunajai komandai Start.

Lai gan vēl rudens sākumā šķita, ka izvairīšanās no izkrišanas un pat pārspēles ir tiešām reāla, vājā sezonas izskaņa nometa komandu atpakaļ uz priekšpēdējo vietu, un tas nozīmē, ka nāksies spēlēt par vienu līgu zemāk. Start pēdējās desmit spēlēs piedzīvoja piecus zaudējumus, turklāt četri no tiem bija tieši sezonas pēdējos mačos. Interesanti, ka līderiem Rosenborg tika zaudēts tikai ar 0:1, savukārt stabilajai pēdējai vietai Standefjord – pat ar 1:4.

Lai tiktu vismaz pie pārspēles, Start bija nepieciešama uzvara pēdējā mačā vai vismaz tiešās konkurentes Staebak zaudējums, taču nenotika ne viens, ne otrs. Staebak spēlēja neizšķirti 2:2, bet Start, pēc pirmā puslaika esot vadībā pret ceturtajā vietā esošo Haugesund (vārti Adelekem), tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Neizšķirts ļautu tikt pie pārspēles, bet ceturtais zaudējums pēc kārtas nozīmēja 15. vietu 16 komandu konkurencē un atgriešanos 1. līgā, kuru Start pameta vien 2017. gadā.

Akinjemi izgāja laukumā 12 mačos, visos sākot starta sastāvā, bet tikai vienu nospēlējot līdz finiālsvilpei. Viņa rēķinā trīs gūti vārti (dalīta trešā vieta komandā) un viens brīdinājums, kas tika nopelnīts pēdējā mačā. Latvijas čempionātā viņš izcēlās ar 13 precīziem sitieniem, bet tieši tik pat sezonas beigās savāca arī otrs rezultatīvākais ventspilnieks Tosins Aijeguns.

Start pēdējās spēles momenti

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: