Šottrekists Roberto Puķītis darījis zināmu, ka vismaz uz laiku aiziet no lielā sporta, reizē pieļaujot, ka tās varētu būt arī viņa karjeras beigas.

Kā norādīja Puķītis, viņš nolēmis paņemt pauzi no šorttreka, jo vēlas atpūsties no negācijām, kas Latvijā skārušas šo sporta veidu. Tiesa, Roberto piebilda, ka par 80% viņš ir beidzis karjeru.

Pašlaik 23 gadus vecais Puķītis šī gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs bija 11.vietā 1000 un 1500 metru distancēs, neilgi pēc Olimpiādes viņš norādīja uz vēlmi startēt zem citas valsts karoga, tomēr pēc tam pārdomāja. Šo sezonu Puķītis uzsāka treneres Evitas Krievānes-Moiseičenko grupā Jelgavā, no kuras šobrīd gan ir aizgājis.

Phjončhanā startēja vēl viens Latvijas šorttrekists Roberts Zvejnieks, kurš bija desmitais 500 metros un 15. vietā 1000 metru distancē. Viņš šobrīd jau noslēdzis sportista karjeru un pametis valsti.

Divi citi ventspilnieki – brāļi Kārlis un Roberts Krūzbergi – šoruden atgriezās Ventspilī, kur turpina treniņu sporta skolas Spars trenera Sergija Kugajevska vadībā. Abi sportisti nākamnedēļ gatavojas piedalīties Kazahstānā gaidāmajā Pasaules kausa trešajā posmā. Novembra sākumā Latvijas Olimpiskā vienība šorttrekistiem veica ārpuskārtas fiziskos testus, kuros ļoti vāji rezultāti bijuši K. Krūzbergam un jelgavniekam Tomasam Bakevicam. Lai gan LOV pieļauj, ka Krūzberga gadījumā tas saistīts ar to, ka sportistam nav bijis iespējams ritmiski trenēties, bet Bakevics ārstējis savainojumu, vienībā lems par sankciju piemērošanu. Tās varētu skart organizācijas piešķirto finansējumu.

Abi sportisti iekļauti LOV B sastāvā. Puķītis ar nosacījumu, ka katru ceturksni jāsasniedz norādītie rezultāti, iekļauts vienības A sastāvā, bet pēc sportista pēdējiem paziņojumiem arī tas var tikt pārskatīts. Tāpat Latvijas Sporta federācijas padome Roberto iekļāvusi starp tiem 38 studējošajiem sportistiem, kuriem pienākas īpaša stipendija, piešķirot viņam 1500 eiro, kas bija maksimāli lielāka saņemamā summa.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    keda 28.11.2018, 10:59:23

    Bums... Nu, sviests tajā šorttrekā! 2 spēcīgi, jauni čaļi, kas uz nākamo olimpiādi varētu jau kalnus gāzts, stafetes komanda arī cerīgi jau izskatās, bet te kaut kādu cirku taisa... Pareizi Klauss šīs dienas VB saka, ka jauniešiem mūsdienās ir ļoti daudz ambīciju, bet maz gribēšanas strādāt! Čaļi, vēl nav par vēlu pārdomāt! Roberto, Robert, ir jēga atsākt!

  • -3
    Latvija pāri visām! 28.11.2018, 12:39:39

    Pilnīgi vienalga kas notiek šorttrekā.

  • -2
    Janis Zvejnieks 29.11.2018, 20:57:55

    nav verts nodarboties ar demogogiju.welcome to ireland. 2 Kanada dzimusi Iri , 2 dzimusi Latvija ar Iru pilsonibu (daudzi tukstosi Latviesu jau sen Iriju sauc par otrajam majam ) un 4 top 100 shorttrekisti (komanda).Un tiem kas gudri pirz divana, iesaku, yotube iesist , S. Puspure

  • -1
    keda 30.11.2018, 09:27:17

    Tu esi tur iedzīvojies, nu ir labi, bet nu nevajag sevi pasniegt kā nez kādu uzvarētāju, bet citu - kā nez kādus lohus, kas nesaprot, ka jābēg no valsts. Vairāk būtu iemesls lepnumam, ja būtu dēlam pareizi galvu ievirzījis un pārliecinājis, ka karjeru jāturpina. Neticu, ka viņš bez sirds asiņošanas izvēlējās mest visam mieru un neticu, ka būtu metis, ja nebūtu ģimenes atbalsta! Nākamajā olimpiādē gan jau pie TV viņu nedabūsi...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: