Pie pirmās uzvaras trīs setos šajā sezonā tikuši VK Ventspils volejbolisti, tā izcīnot kopumā ceturto panākumu un nostiprinoties labāko trijniekā.

Atšķirībā no divām iepriekšējām sezonām, kurās regulārais čempionāts tika nolidots vienā elpas vilcienā, gandrīz ne brīdi neliekot apšaubīt favorīta statusu, šo Nacionālās līgas 1. divīzijas sezonu VK Ventspils sācis smagnējāk. Piecās spēlēs komanda bija piedzīvojusi jau divus zaudējumus, turklāt tajos abos uzvarot tikai setā. Savukārt uzvarētajos mačos vēl ne reizi nebija izdevies atstāt sāncenšus uz nulles.

Mačā ar turnīra tabulas kaimiņieni Rīgas Volejbola skolas komandu – abām bija pa astoņiem punktiem – beidzot sanāca gandrīz viss. Bija mazāk kļūdu, bija labas serves un uzbrukums, bet pilnai laimei pietrūka vien jaudīga bloka un dažu pamatsastāva spēlētāju. Piemēram, iepriekšējā mačā ventspilnieki ar kļūdām dāvāja sāncenšiem 37 punktus, bet šoreiz tādu bija par 20 mazāk, tāpēc spēles iznākums ir visai likumsakarīgs.

Viegli gan šī uzvara ventspilniekiem nenāca tik un tā, jo setos cīņa bija visai līdzīga. Pirmā seta izskaņā uz tablo bija līdzsvars, tomēr Ventspils to noslēdza ar izrāvienu 5:1 un uzvaru ar 25:21. Kaut kas līdzīgs risinājās arī pārējos divos setos, jo, lai arī tajos mājinieki ātrāk ieguva lielāku vadību, RVS spēlētāji nepadevās un prata saglabāt intrigu līdz seta beigām. To iznākums gan bija identisks – Ventspils divas reizes uzvarēja ar 25:22 un pirmo reizi šajā sezonā svinēja panākumu trīs setos.

Trīs punkti pienāktos arī tad, ja mačs būtu par setu garāks, tomēr pārliecības atgūšanai vajadzēja tieši šādu uzvaru. 19 punktus guva komandas uzbrukuma līderis Kristaps Šepte, desmit Matīsa Kaņepa rēķinā, bet par vienu mazāk Askoldam Jāvaldam.

Ventspils rēķinā sešos mačos ir 11 punkti, un tas ir par trim mazāk nekā RTU spēlētājiem, kuri gan aizvadījuši par vienu spēli mazāk. Pirmajā vietā jau kopš sezonas sākuma atrodas Vecumnieku volejbolisti, kas piecos mačos izcīnījuši maksimālo punktu skaitu, bet jau nākamajā kārtā mērosies spēkiem ar vicelīderiem – Rīgas studentiem.

Ventspilnieki arī aizvadījuši pirmo Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla maču, kurā pretī stājās šīs sezonas neapšaubāmie valsts līderi – RTU/Robežsardzes volejbolisti. Sporta hallē Pārventa pirmais sets risinājās līdzīgā cīņā, tomēr uzvaru ar 25:22 svinēja draudīgie viesi. Divos nākamajos setos izrādīt ievērojamu pretestību vieniem no Baltijas Meistarlīgas līderiem neizdevās – 0:3. Šepte šajā mačā guva septiņus punktus, Kaņeps – sešus, bet Andim Bertānam pieci punkti. Atbildes spēle Rīgā risināsies 1. decembrī.

Nacionalās līgas 1. divīzias tabula un statistika atrodama ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: