Leiksuperioras Lakers hokejisti aizvadījuši jaunās sezonas pirmās oficiālās spēles un arī pārbaudes spēles, kurās teicamu sniegumu vārtos nodemonstrēja ventspilnieks Mareks Mitens.

Lakers jauno sezonu sāka ar diviem mačiem viesos pret komandu Merrimack. Pirmajā no tiem vārtos stājās iepriekšējās sezonas pirmais numurs Niks Kosofs, kurš kapitulēja četras reizes, tomēr komanda svinēja uzvaru ar 5:4. Kosofs tika galā ar 28 sāncenšu metieniem. Otrais mačs, kurā vārtos jau stājās Mitens, bija vārtu guvumiem krietni pieticīgāks. Lai neteiktu, ka to nebija gandrīz nemaz – vienīgo reizi sarkanā gaisma aiz vārtiem tika iedegta otrā perioda 37 sekundē, kad precīzi bija viesi.

Atlikušajā laikā vārtu guvumu vairs nebija, arī neskatoties uz to, ka Merrimack šajā mačā bija septiņas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet Lakers tādas bija četras. Mareks atvairīja 31 sāncenšu metienu un tā sāka NCAA čempionātu ar sauso uzvaru, par ko arī tika atzīts par mača spilgtāko zvaigzni. Viņa paveiktais arī nepalika nepamanīts visas WCHA (Western Collegiate Hockey Association) konferences mērogā, dalot nedēļas izcilnieku balvas. Lai gan sezonas pirmajās spēlēs nosargāt savus vārtus neieņemtus bija izdevies trim vārtsargiem, Mitens bija vienīgais, kurš to paveica viesos. Tādēļ viņam tika nedēļas labākā vārtsarga balva, kas ventspilniekiem bija pirmā šāda veida atzinība NCAA čempionātā.

Aizvadītās nedēļas nogalē Lakers izspēlēja divus pārbaudes mačus ar Nipisinga Universitātes komandu, kuras nosaukums tā pat ir Lakers, un otrajā no tām pie teikšanas ticis arī ventspilnieks Mareks Mitens. Pirmajā mačā Lakers svinēja uzvaru ar 3:1, bet tajā spēles laiku vārtos dalīja Kosofs un Romans Bengerts, kurš uz šo augstskolu pārcēlās jau pērn, bet vēl nedrīkstēja spēlēt komandā.

Otrajā spēlē vārtos stājās Mitens un aizvadīja divus periodus, kuru laikā sāncenši ventspilnieku pārāk netraucēja – septiņi metieni, kas visi arī tika atvairīti. Pēdējā trešdaļā jau pa Bengerta sargātajiem vārtiem tika izpildīti deviņi metieni, taču vārti gūti netika un Lakers svinēja uzvaru ar 4:0.

26. un 27. oktobrī Lakers viesosies pie Alabamas Universitātes vienības, bet novembra pirmās nedēļas nogalē savā laukumā uzņems Mičiganas Universitātes komandu.

Mitena sausās spēles labāko monemtu video

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: