Šodien ar maču savā laukumā jauno Čempionu līgas sezonu sāks BK Ventspils basketbolisti, kas uzņems Polijas čempioni Anwil, bet turnīra turpinājumā pretī stāsies arī komandas no Vācijas, Spānijas, Turcijas, Itālijas, Francijas un Krievijas.

Ventspilniekiem šī būs trešā sezona šajā turnīrā, un tieši tik sens arī ir jaunākais no FIBA klubu kausiem. Izspēles sistēmā šogad nekas nav mainījies, jo vispirms ir četras apakšgrupas pa astoņām komandām katrā, četras labākās no tām iekļūst izslēgšanas spēlēs, bet piektās un sestās vietas ieguvējas pievienojas Eiropas kausa pleiofiem.

Ventspilnieki piecus pretiniekus uzzināja izlozē, un tie ir poļu Anwil, vācu MPH Riesen, turku Banvit, itāļu Sidigas Avellino un franču Le Mans basketbolisti. Vēl divas komandas kļuva zināmas pēc kvalifikācijas mačiem, kas A grupu papildināja ar vēl divu basketbola lielvalstu vienībām – Krievijas Nizhny Novgorod un Spānijas UCAM Murcia. Līdz ar to šogad grupā spēlēs trīs valstu čempioni, turklāt jau trešo sezonu pēc kārtas ventspilniekiem tiek pagājušās sezonas Francijas spēcīgākā komanda. Līdz šim Ventspilij ceļi nav krustojušies tikai ar Banvit un Avellino, bet pret pārējām komandām dažādos gados, dažādos turnīros un to stadijās ir sanācis uzspēlēt.

Arī Anwil, kas šodien stāsies pretī Čempionu līgas jaunās sezonas pirmajā mačā, vārds Ventspilij nav svešs – ir saspēlēts gan oficiālos mačos, gan pārbaudes turnīros –, lai gan pēdējā tikšanās reize bijusi jau labi sen. 2006./2007. gada sezonā komandas kopā saveda ULEB kauss, un toreiz panākumi tika dalīti uz pusēm – mājās Raimonda Gabrāna metiens nodrošināja uzvaru ar 84:82, bet viesos tika piedzīvots zaudējums ar 84:87. Šī Polijas komanda nav sveša nedz galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram, kurš strādājis Polijā, nedz leģionāriem. Bīns pagājušajā sezonā bija Polijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, bet Džonsons – labākais piespēlētājs un līgas finālā tikās tieši ar Anwil.

Starp citu, Vloclavekas komandā tagad spēlē pat divi Džonsona komandas biedri – serbu uzbrucējs Nikola Markovičs un polis Mateušs Koževskis. Serbu treneris Igors Miličičs, kurš ar Anwil strādā jau kopš 2015. gada, mājās atsaucis 24 gadus veco Mihaļu Mihaļaku, kurš pirms tam spēlēja spāņu Zaragoza, un no ACB līgas (Fuenlabrada) uz Poliju pārcēlies arī horvāts Josips Sobins, kurš Pasaules kausa kvalifikācijā divos mačos palīdzējis arī Horvātijas izlasei. Komandai pievienojies arī melnkalnietis Vladimirs Mihailovičs, kam arī ir pieredze izlasē un kuram kvalifikācijas mačos var nākties uzspēlēt arī pret Latviju, un viens no pagājušās sezonas lietuviešu kluba Nevežis vilcējiem – pieredzējušais krievs Valērijs Lihodejs. Vēl viens papildinājums ir amerikānis Čeizs Saimons, kurš savulaik jau spēlējis Anwil, bet tagad uz komandu pārcēlies no Francijas kluba Brourg.

Polijas čempioni savākuši visai slaidu sastāvu, bet skaidrs, ka, kā jau tas sezonas sākumā mēdz būt, ka līdz ideālai sapratnei jaunajam kolektīvam vēl tālu. Sezonas pirmajā mačā tika pieļautas 18 kļūdas (atlēkušajās bumbās pārsvars 42–26) un ar 89:98 piedzīvots zaudējums pret Asseco Arka. Mihaļaks bija rezultatīvākais ar 21 punktu, un viņa rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas, bet pa 13 sameta Lihodejs un Sobins. Ar septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kamils Lašinskis, bet Saimonam desmit punktu, sešas atlēkušās bumbas un piecas piespēles.

Pirmā spēlē A grupā tika aizvadīta jau vakar – Nizhny Novgorod savā laukumā uzņēma Avellino. Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami divi pagarinājumi, bet otrajā septiņu punktu pārsvaru prata nodrošināt itāļi, svinot uzvaru 100:97.

Nākamajā nedēļā Ventspils dosies viesos pie spāņiem (pirms tam sestdien piestājot Rīgā un nospēlējot sezonas pirmo maču ar VEF), bet 23. oktobrī savā laukumā atvērs vēl vienu jaunu lappusi starptautiskajās attiecībās, uzņemot Banvit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: