Pirmo jaunās sezonas maču savā laukumā aizvadījuši BK Ventspils basketbolisti, ar 97:62 sagraujot Igaunijas komandu Parnu Sadam un izcīnot otro uzvaru trīs mačos.

Tā kā ventspilniekiem tas bija pirmais mačs savu līdzjutēju priekšā kā desmitkārtējiem Latvijas čempioniem, pirms spēles tika aizvadīta kāda patīkama ceremonija – pie Basketbola halles griestiem pacelts jau desmitais Latvijas čempionu karogs. To paveica komandas kapteinis Māris Gulbis un Ronalds Zaķis, kurš gan savainojuma dēļ laukumā doties joprojām nevar.

Intrigas šajā mačā īsti nebija – ventspilnieki ar katru ceturtdaļu attālinājās, turklāt visvairāk punktu (31) guva tieši pēdējā no tām. Līdz 100 gūtajiem punktiem Ventspilij gan nedaudz pietrūka, tomēr no graujoša zaudējuma tas viesus nepaglāba. Latvijas čempioni izcīnīja uzvaru ar 97:62, bet sešiem spēlētājiem bija pa spēkam gūt desmit un vairāk punktu. Rezultatīvākais ar 17 bija Gulbis, kurš realizēja visus trīs izmestos tālmetienus, turklāt viņa kontā arī septiņas atlēkušās bumbas. Pa 15 sameta Džonatans Arledzs (7ab) un Rihards Lomažs, bet Ārons Džonsons izcēlās ar deviņām rezultatīvām piespēlēm.

6. oktobrī Ventspils viesosies Ogrē, bet 10. oktobrī savās mājās aizvadīs pirmo jaunās Čempionu līgas sezonas maču, uzņemot Polijas čempionus Anwil.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: