Rūpējoties par tīru un sakoptu pilsētu, Ventspilī norisināsies ikgadējā rudens lapu savākšanas akcija. Pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde no 1. oktobra līdz 15. novembrim pilsētas iedzīvotājiem piedāvā bez maksas nodot maisos savāktās koku lapas.

No savām privātajām teritorijām sagrābtās un maisos saliktās koku lapas iedzīvotajiem jāpiesaka izvešanai, zvanot pašvaldības iestādei Komunālā pārvalde pa tālr. 63624269 vai arī sūtot e-pastu uz kom.parvalde@ventspils.lv, norādot precīzu adresi un vietu, kur maisi novietoti. Divu darba dienu laikā pēc informācijas saņemšanas maisi ar lapām tiks aizvesti, iztukšoti un tukšie maisi – nogādāti atpakaļ. Lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzēts izmantot kompostam.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts vai kādu citu uzņēmumu.

Ik gadu rudens sezonā tiek savākti aptuveni 12 tūkstoši maisu ar rudens lapām. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem piegulošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā. Novembrī un decembrī privātmāju īpašnieki varēs pieteikt kaisāmā materiāla piegādi ietvju kaisīšanai, kas atrodas piegulošās teritorijas robežās. Uz katru šādu īpašumu paredzēts piegādāt ap 100 kilogramu smilts un sāls maisījuma.

Lapu maisos nedrīkst atrasties zari, kā arī sadzīves atkritumi, jo lapas paredzēts izmantot kompostam.

Informēs par rudens darbiem

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde Komunālā pārvalde 1. oktobrī plkst. 17.00 aicina apmeklēt Iedzīvotāju informācijas dienu par tēmu – rudens darbi.

Iedzīvotāji tiks informēti, kā arī varēs uzdot jautājumus un saņemt atbildes par lapu savākšanu, meliorācijas grāvju tīrīšanu pirms ziemas sezonas un citām ar rudens darbiem saistītām tēmām.

Tikšanās notiks pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde zālē, Užavas ielā 8, 3. stāvā.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    Rasma 28.09.2018, 21:48:36

    Nu šī tiešām laba lieta-reāla palīdzība iedzīvotājiem. Ieteiktu Domei iegādāties dažus ietvju tīrāmos traktoriņus, gan ziemai un citam laikam, Pārstāt mocīt privātmāju īpašniekus ar obligātu ietvju tīrīšanu. Pie visām izmaksām, kalna būvniecībā un citādu izklaides vietu veidošanai nauda tiek izlietota ir 100x vairāk. Daži traktoriņi būtu nieks tik varenai pilsētai ar Nākotni! Tad tiešām iedzīvotāji būtu pateicīgi.

  • -1
    Nah Nahs. 29.09.2018, 08:24:14

    Kompostu gan vajadzētu gatavot katram pašam savā teritorijā,ja vien iespējams,tad nevajadzēs ik gadu pirkt par naudu zemi maisos veikalā.
    Pašvaldība lai iztiek ar lapām no savām teritorijām,nav ko viņiem piespēlēt.

  • -5
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 02.10.2018, 08:23:13

    Vienmēr aicinām arī pašu piegulošo teritoriju īpašniekiem padomāt par komposta veidošanu. Komposts uzlabo nabadzīgu un smagu augsni, palīdzot uzņemt gaisu un ūdeni, neizmantojot veikalā pirktos augsnes mēslošanas līdzekļus. Kvalitatīvu kompostu var veidot pašu spēkiem, izmantot dārza atkritumus, kā arī organiskos virtuves atkritumus, kas ir labs mēslojums augļu kokiem un krūmiem. Pašvaldības teritoriju kopšanai ir speciāli iegādāta tehnika, ar kuru SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” visu cauru gadu veic skvēr un ietvju tīrīšanu, sniedzot ārpakalpojumus arī iedzīvotājiem. Lapu maisu centralizēta savākšana ir tikai viena no pašvaldības atbalsta aktivitātēm iedzīvotājiem piegulošo teritoriju tīrīšanā un kopšanā.

  • -3
    prof.Preobraženskis. 29.09.2018, 12:46:43

    Būtu tās lapas sausas,varētu katrs savā dārzā sadedzināt,novaktējot labvēlīgu vēja virzienu,lai kaimiņiem neiet dūmi pa taisno virsū.

  • -5
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 02.10.2018, 08:23:57

    Ventspils pašvaldība atgādina, ka nedrīkst dedzināt pērnās lapas, jo tas rada stipru piedūmojumu un augstu ugunsbīstamības risku.
    Izvērtējot ugunsdrošību, tiek pieļauta koksnes atkritumu – sauso koku, krūmu zaru bez lapām un kokmateriālu atkritumu, kas nesatur papildvielas, dedzināšana.
    Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.6/2013 “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā”.

  • -1
    Krišs Daugulis 02.10.2018, 22:04:12

    To "rudens lap" salātzaļa krekla, lilla ancuka ar kāds varēt iebāzt maisa, un aiztransportet kaut kur...

  • 0
    Barons 03.10.2018, 12:25:23

    Uz kapiņiem,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: