Divas pēdējās pārbaudes spēles pirms jaunās sezonas aizvadījuši BK “Ventspils” basketbolisti, kas savā laukumā uzņēma VTB līgas klubu “Enisey” un piedzīvoja divas neveiksmes, turklāt savainojumā iedzīvojās Ronalds Zaķis.

Ventspilniekiem pirmajā mačā laukuma malā palika vēl spēlēt neatsākušais Jānis Bērziņš, kā arī Jānis Antrops un Māris Gulbis, toties savu noderību Latvijas čempioniem centās pierādīt pieredzējušais Mareks Jurevičus, kurš savulaik jau spēlējis "Ventspilī", bijis komandas kapteinis un LBL finālsērijas MVP.

Pirmais puslaiks aizritēja kā pa viļņiem, jo viesiem laiku pa laiku izdevās atrauties, bet “Ventspils” dzinās pakaļ un spēja sāncenšus arī panākt. Pirmās ceturtdaļas beigās pēc caurgājiena precīzs bija Ārons Džonsons, ļaujot mājiniekiem to noslēgt savā labā 24:22, bet puslaiks noslēdzās neizšķirti 43:43. Diemžēl trešās ceturtdaļas izskaņā, cīnoties pie groza, sitienu pa seju saņēma Ronalds Zaķis, par ko viesu spēlētājam tika nesportiskā piezīme, bet ventspilnieki palika bez sava centra – basketbolists ar asiņojošu degunu pameta laukumu un spēlē vairs neatgriezās.

Pirms izšķirošajām desmit minūtēm Roberta Štelmahera komandai bija sešu punktu pārsvars (71:65), tomēr nosargāt šos plusus līdz mača beigām neizdēvās. Pēdējās desmit minūtēs krietni veiksmīgāk nospēlēja viesi, kurus uz priekšu vilka amerikāņu kvartets. Pēdējā minūtē “Ventspils” bija viena metiena attālumā, taču sadeldēt mīnusus tā arī nespēja – 87:93.

“Ventspils” rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Entonijs Bīns, kurš savāca arī sešas atlēkušās bumbas, 14 sameta Roberts Freimanis, bet desmit un vairāk punktu guva arī Džonatans Arledžs (12), Ronalds Zaķis (11) un Ārons Džonsons (10), kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles.

Otrajā spēlē ventspilniekiem bija jāiztiek arī bez traumu guvušā Ronada Zaķa (joprojām nespēlēja Jānis Antrops un Jānis Bērziņš), toties ierindā atkal bija Māris Gulbis.

Līdzīgi kā pirmajā mačā, vadībā lielāko tā daļu atradās “Enisey”, kas šoreiz spēli sāka ar izrāvienu 12:4. Gan pirmo ceturtdaļu (18:14), gan puslaiku viesi uzvarēja ar četru punktu pārsvaru (40:36), bet trešajā laukumā sāka saimniekot mājinieki. Divi Džonsona tālmetieni pēc kārtas ļāva panākt izlīdzinājumu 44:44, bet ceturtdaļas izskaņā tādu pašu darbiņu paveica Jakovičs, izvirzot “Ventspili” vadībā 55:52. Tomēr ceturtdaļas pēdējie četri punkti bija viesu kontā, bet pēdējās desmit minūtēs tikt priekšā mājiniekiem neizdevās – zaudējums 75:81.

Ar 17 labākais punktu guvējs mājiniekiem bija Jakovičs 14 sameta Džonsons, bet Roberts Freimanis izcēlās ar double-double, gūstot 12 punktus un savācot tik pat atlēkušo bumbu. Viesiem 17 punktus sameta Stouns, bet Meiram šoreiz 28 minūtēs 14 punkti un deviņas bumbas pie groziem.

Oficiālo sezonu “Ventspils” sāks 28. septembrī, viesos tiekoties ar Igaunijas čempioniem “0Kalev/Cramo”.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 24.09.2018, 10:30:12

    Tallinā būs grūti...sezona jau tūlīt sāksies,bet sastāvs mums tāds kaut kāds....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: