Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavoto nacionālo pozīciju, kas paredz pārtraukt pulksteņa rādītāju grozīšanu divas reizes gadā, saglabājot vasaras laiku, pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Viņš stāstīja, ka Eiropas Ziemeļu reģionā aizvien vairāk nostiprinās pozīcija, ka būtu jāatsakās no pulksteņu grozīšanas divas reizes gadā. Tāpēc otrdien arī valdība apstiprināja pozīciju, ka turpmāk vairs negrozītu pulksteņu rādītājus, bet paliktu pie vasaras laika.

Tajā pašā laikā valdība pieņēma pozīciju, ka Latvija neatbalstīs praksi, kad atsevišķas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis noteiks atšķirīgu laiku. "Tam ir jābūt vienotam regulējumam visā ES, lai nebūtu situācija, ka Somijā ir viens laiks, Igaunijā cits utt.," skaidroja ekonomikas ministrs.

Ašeradens gan nevarēja prognozēt, kad ES varētu lemt par atteikšanos no laika maiņas, bet tas nenotikšot tik drīz. Ministrs prognozēja, ka tas varētu būt tuvāko gadu jautājums. "Eiropas Komisija ar šo jautājumu sāks strādāt šogad un, iespējams, nākamgad redzēsim piedāvājumu," sacīja ministrs.

Ekonomikas ministrijā (EM) stāstīja, ka Latvija atbalsta vienotu dalībvalstu atteikšanos no divkāršās laika maiņas jeb pārejas uz vasaras laiku un atpakaļ, ja vasaras laiks ES vienoti tiks noteikts kā pamatlaiks, kas netiek grozīts un tiks nodrošināta harmonizēta pieeja visā ES. "Šāds lēmums būtu optimāls, ņemot vērā Latvijas ģeogrāfisko stāvokli un ievērojot pozitīvo vasaras laika ietekmi - ekonomiskā aktivitāte, veselības uzlabošanās -, par ko liecina arī EM apzināto Latvijas nevalstisko organizāciju, institūciju un uzņēmēju paustais viedoklis," atzina ministrijā.

Vienlaikus Latvija neatbalsta, ka pāreja uz vasaras laiku vai tā atcelšana tiktu noteikta kā nacionālā līmeņa jautājums.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Kurzemniece. 15.08.2018, 16:04:39

    Vajadzētu pieturēties pie ģeogrāfiskās laika joslas.
    Tātad pie tā sauktā ziemas laika.

  • -2
    guntis 403 15.08.2018, 20:57:12

    Ventspilī jau ir sava laika josla (-:

  • -8
    Kārlis_ 16.08.2018, 10:02:06

    Varēsim vasarā celties 3-4 kad saule aust :)
    Idiotisms pilnīgs.

  • -1
    Freds 16.08.2018, 11:23:42

    Vasaras laiks jau nemainīsies. Tā kā cēlies vasarā tā arī celsies.

  • -5
    Nif nifs 16.08.2018, 11:34:32

    Ziemā gan tas par agru.

  • 0
    Valdis Valdis 17.08.2018, 23:57:56

    Un kad vienreiz būs sava nostāja??? nevis Ko diktē no visām malu malām!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: