Latvijas spēcīgākās basketbola līgas vienība "Ventspils" pastiprinājusi sastāvu ar kādreizējo U-20 vecuma Eiropas vicečempionu Jāni Bērziņu.

Līgums ar 25 gadus veco Bērziņu noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu.

Bērziņš līdz šim savu basketbolista karjeru veidojis Latvijā, spēlējot "Valmieras" un "VEF Rīga" komandas rindās un divreiz kļūstot par Latvijas čempionu Rīgas kluba sastāvā. 2016. gadā viņš devās leģionāra gaitās uz Itāliju, kur pievienojās A sērijas basketbola klubam Kapo d'Orlando "Betaland", noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

Tomēr Latvijas basketbolists jau pirmajā gadā iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā, kas viņam lika izlaist vairākus mēnešus. Laukumā Bērziņš atgriezās tās pašas sezonas izskaņā, nospēlējot sezonu līdz galam, taču vēlāk abu pušu ceļi šķīrās.

Bērziņš bija viens no Latvijas U-20 izlases līderiem 2013. gada Eiropas čempionātā, kad komanda izcīnīja sudraba medaļas, un tika iekļauts sacensību simboliskajā pieciniekā. Basketbolists pēcāk bija arī stabils Latvijas pieaugušo izlases spēlētājs un tika iekļauts kandidātu sarakstos.

Viņš bija iekļauts arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā pagājušā gada Eiropas čempionāta finālturnīram, taču viņš sagatavošanās posmā guva savainojumu, kas viņam liedza piedalīties turnīrā.

"Jānis ir talantīgs sportists, kurš līdz šim ir parādījis kvalitatīvu basketbolu," Ventspils kluba mājaslapā citēts komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers. "Šobrīd, protams, ir jautājums, cik ātri Bērziņš varēs iespēlēties pēc ilgās pauzes traumu dēļ, tomēr mēs ceram, ka ar Jāņa apņēmību un darba spējām šis periods būs ļoti īss. Ceram uz viņa palīdzību komandai, īpaši cīņā par atlēkušajām bumbām."

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 08.08.2018, 14:03:08

    Jacer,ka būs ok..negribētos lai atkārtotos situācija kāda bija ar A.Bērziņu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: