Starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās Kuldīgas Katrīnas kauss, tāllēkšanā triumfē Lauma Grīva, kura tikai pēdējā lēcienā par diviem centimetriem pārspēja savu māsu Māru.

Lauma uzrādīja rezultātu 6,33, bet Māra 6,31 metri. Māsas varēja aizņemt arī visu goda pjedestālu, tomēr šo plānus izjauca rēzekniete Aiga Grabuste, kura ieņēma trešo vietu, Gundegu Grīvu atstājot ceturtajā. Lauma un Māra izmēģināja spēkus arī trīssoļlēkšanā, kur sekmes nebija tik labas, kā rezultātā vietas labāko trijniekā netika izcīnītas. Par sacensību uzvarētāju šajā disciplīnā kļuva 2010.gada labākā sportiste Latvijā – Ineta Radēviča, kura aizlēca 13,64 metru tālumā.

Pilnu medaļu komplektu Ventspilis dāmām nodrošināja Dace Dreimane, kura pārvarot 1,71 metru augstumā novietoto latiņu, ieguva bronzas medaļu augstlēkšanā. Vēl vienu trešo vietu izcīnīja augstlēcējs Normunds Pūpols, kurš pārvarēja 2,13 metrus un par trīs centimetriem piekāpās baltkrievam Sergejam Galešovam un lietuvietim Raividam Staņim. 1000 metru skrējienā vīriešiem uzreiz aiz godalgoto trijnieka palika mūsu Kristaps Valters, kurš uzrādīja rezultātu 2:33,55 sekundes, bet piektais novada BJSS skrējējs Konstantīns Savčuks (2:35,17).

Lauma Grīva ar savu sezonas pirmo startu bija apmierināta: „Sacensības sākās diezgan amizanti, jo to sākums bija pārcelts par stundu ātrāk, tāpēc nācās startēt bez iesildīšanās. Lēcienus veicu vienkārši uz izjūtām, jo nebija laika tiem sagatavoties, tāpēc ne par kādu tehniku vai izpildījumu nevar runāt. Bet uzrādītais rezultāts ir labs, tāpēc varu būt apmierināta. Pēc divām nedēļām startēšu sacensībās Igaunijā, kur jau noteikti būs lēcieni jāveic tehniskāk un jāiet uz konkrētu rezultātu.”

Par šīs ziemas sezonas galvenais mērķis Laumai ir dalība Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās, kas notiks Francijā: „Eiropas čempionāta kvalifikācijas norma ir 6,50 metri un šoreiz esmu pārliecināta, ka spēšu to izpildīt un kvalificēšos čempionātam.”

Treneris Māris Grīva uzsvēra sacensību organizācijas augsto līmeni: „Šīs noteikti ir vienas no augstākā līmeņa vieglatlētikas sacensībām Latvijā, kurā piedalījās arī daudzi mūsu elites sportisti. Tā kā visas trīs māsas startēja bez iesildīšanās, nekādus augstos rezultātus no viņam negaidīju. Katrā ziņā šīs sacensības apliecināja, ka esam labi sagatavojušies sezonai, bet vēl noteikti ir kur pielikt, it sevišķi tehnikas ziņa.”

Foto:spotacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: