Ugālē Karters trasē aizvadīts Latvijas čempionāts velotriālā, kurā savu favorīta statusu sīvā cīņā apliecināja Arvis Dermaks.

Sacensību formāts Latvijas čempionātā tika pielāgots starptautiskās riteņbraukšanas triāla pasākumu norisei. Sākuma daļā starts bija zemākajām meistarības grupām. Katra no piecām kontroles sekcijām bija jāveic trīs reizēm, tā arī noskaidrojot galējo vietu sadalījumu. Iesācējos uzvara Natālijai Žuburei no Popes, Inter grupā labākais bija Puzes braucējs Roberts Anderšmits.

Tam sekoja starti divās meistarīgākajās grupās. Kvalifikācijas braucieni notika salīdzinoši vieglās trasēs, kurās noskaidrojās katras grupas četri labākie braucēji, kuri pēcāk jau pavisam citās un krietni grūtākās četrās trasēs veica pa braucienam un noskaidroja galējo vietu sadalījumu, neatkarīgi no priekšbraucienu rezultātiem. Ekspertos kvalifikācijas uzvarētājs Markuss Karņickis finālā nobrauc neveiksmīgi un sacensības noslēdz trešajā vietā, bet Žanis Rībens pakāpjas par divām vietām augstāk un finišēja otrais. Par ekspertu grupas uzvarētāju kļuva mājinieks Ričards Vrakins.

Elitē kvalifikācijā uzvara ar perfektu sniegumu bez soda punktiem Usmas braucējam un izteiktam favorītam uz uzvaru Arvim Dermakam. Otrais ar četriem soda punktiem Ansis Dermaks un trešajā vietā jau ar krietni lielāku iekrāto soda punktu bagāžu bija Igaunijas braucējs Marts Martsons. Fināla braucienu laikā Arvis savu perfekto sniegumu turpināja – bez soda punktiem un pelnīta uzvara. Labs rezultāts finālā arī brālim Ansim, kurš nopelnīja tikai vienu soda punktu un ieņēma otro vietu. Par mazu pārsteigumu parūpējās Ralfs Blumfelds, kurš finālu braucienos ieguva piecpadsmit soda punktus un pārspēja viesi no Igaunijas.

Nākamjā dienā risinājās Latvijas kausa velotriālā pirmais posms, kurā Elitē bez pārsteigumiem atkal uzvara tika Arvis. Ekspertos maza reabilitācija par iepriekšējās dienas rezultātu izdevās Karņickim, kurš šoreiz bija pirmais. Interos atkārtoti pirmais Anderšmits, bet iesācējos – Žubure.

Sacensību noslēgumā tradicionāli tika izcīnīta Karters ceļojošā balva disciplīnā velo pret moto (Ugālē risinājās arī mototriāla mači). Paralēlā šķēršļu joslā starp četriem labākajiem velo un četriem labākajiem moto braucējiem noskaidrojās katras jomas labākais braucējs un abi tikās balvas izcīņas fināla braucienā. Finālā tikās Arvis Dermaks (velo, Karters) un Kristers Einass (moto, Grobiņas MK), bet ceļojošās balvas tiek Arvim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: